Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua 2013 enfila el camí cap a Perpinyà

A manca de poc menys d'un mes per finalitzar oficialment la campanya, ja són 105 les viles, barris i pobles del Principat i la Catalunya Nord que han celebrat o celebraran el Correllengua enguany

17/10/2013 Llengua

Els propers dies una vintena de poblacions i barris del Principat veuran el pas de la flama del Correllengua 2013 pels seus carrers i places. Es tracta sense cap mena de dubte del cap de setmana amb la màxima concentració d'activitats de tot l'any. Una bona mostra la tenim a la comarca del Maresme, on cinc poblacions estaran de festa de manera pràcticament simultània. (veure l'agenda)

Destaquem els actes de Mataró, amb activitats diverses concentrades la tarda de dissabte a l'entorn de la plaça de l'Ajuntament, o els d'Alella on el joc d'Amparaulats farà participar menuts i grans al voltant d'enigmes lingüístics, sense oblidar el recital poètic a càrrec dels alumnes de secundària dels instituts de Malgrat de Mar.

A la ciutat de Barcelona, doble ració de Correllengua el dissabte 19: als barris de Sants, Hostafrancs i la Bordeta amb una munió d'activitats durant tot el dia a la plaça de Sants i a Horta-Guinardó, que celebren el 14è Correllengua, tota una fita!

A l'entorn immediat del cap i casal, són moltes les poblacions que bulliran d'activitat. En un sol dia (divendres 18) podrem triar entre el sopar-col·loqui amb Vincet Sanchis a l'Hospitalet de Llobregat o la xerrada de Josep Maria Terricabras a Sant Just Desvern. La vila de Castellbisbal s'omplirà de guspires amb la Nit de Foc (dissabte 19) i Santa Coloma de Gramenet celebrarà els actes centrals del Correllengua el mateix dia amb la trobada castellera de tardor. També volem destacar el retorn del Correllengua a la Universitat Autònoma, dijous 17, on destaca el concert de Cesk Freixas i Roc Casagran.

La petja de la Guerra de Successió de 1714 serà protagonista de diverses xerrades i conferències, com les que tindran lloc als Correllengües de Sant Martí de Tous, Artesa de Lleida i el Morell, mentre que a Vacarisses i a Linyola, optaran pels actes musicals com a plats forts, amb les actuacions dels grups D'aquí i d'allà i Pepet i Marieta, respectivament.

Reus, Canet de Mar, Vilassar de Mar, Piera o Sant Climent de Llobregat són altres viles del Principat que es mobilitzaran aquests dies. Lamentem però no poder destacar la totalitat d'actes que es duran a terme, per això us emplacem a consultar l'agenda i destriar-ne els detalls.

Ja se supera el centenar de Correllengües

A manca de poc menys d'un mes per finalitzar oficialment la campanya, ja són 105 les viles, barris i pobles del Principat i la Catalunya Nord que han celebrat o celebraran el Correllengua enguany. Entre els darrers a afegir-se a la família es poden citar els casos de Banyoles, Cerdanyola del Vallès, Tàrrega, Terrassa o Lleida. Enguany també, són més els casos de Correllengües que s'esdevindran més enllà de la data "oficial" de tancament, per la implicació de molts col·lectius en l'organització de la Via Catalana. Des de la CAL continuem engrescant a tothom que ho desitgi a impulsar activitats al seu municipi, encara que sigui més enllà de la data del 9 de novembre.

Perpinyà ja té cartell!

Aquesta setmana s'ha fet públic el cartell de la cloenda oficial del Correllengua 2013 a Perpinyà. Els actes se celebraran el dissabte 9 de novembre i s'iniciaran a la poc habitual hora de les 16:59h, en commemoració de l'any en que es va signar el nefast Tractat dels Pirineus. Seguidament, tindran lloc els parlaments al Castellet i començarà la marxa de torxes fins a la Casa Musical, on es podrà gaudir de la música de LaFaille Cobla (Catalunya Nord), Orxata Sound System (País Valencià) i Taverners (Illes Balears). No hi falteu!
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid