Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
Els barris i el teixit popular de Tarragona fan possible un any més el Correllengua

Els barris de Torreforta i Maria Cristina acullen els actes culturals i en defensa de l'ús de la llengua catalana els propers 7 i 8 de juny

03/06/2013 Llengua

El proper cap de setmana, Tarragona celebrarà el Correllengua 2013 amb una cercavila, fira d'entitats, tallers, àpats populars, recitals de cant i de poesia, teatre, música. El Casal Popular Sageta de Foc, entitat coordinadora, agraeix la implicació i la participació del teixit associatiu dels barris.

La tarda de divendres 7 de juny i gairebé tot dissabte 8, Tarragona tornarà a viure el Correllengua, la jornada reivindicativa que des de fa disset anys es dedica a difondre l'ús de la llengua catalana i a promoure la cultura popular dels Països Catalans, des d'una aposta lúdica i participativa, arreu de més de 150 viles i ciutats. En aquesta edició, a més de l'entitat coordinadora, el Casal Popular Sageta de Foc, hi estan implicades el grup de teatreSeven6, els Xiquets de Tarragona, l'Associació de Veïns de Maria Cristina, la Colla Gegantera Barris de Ponent, l'AEiG Fent Camí, l'Associació de Veïns El Pilar i l'Eixample, i l'Associació de Veïns de la Floresta. Cal recordar que tot es fa de manera voluntària i autogestionada, és per això que el Casal agraeix la implicació i la participació del teixit associatiu dels barris i de totes les entitats i persones.

Aprofitant la tasca feta l'any anterior, el Correllengua es consolida als barris de Ponent amb les activitats de divendres, donant lloc alhora a les colles de cultura popular i a tota la canalla i el jovent de Torreforta, a la plaça del Centre Cívic. A més de tallers per a la canalla, hi haurà un cercavila i benerar fins a exhaurir les existències, a partir de les cinc de la tarda.

L'endemà dissabte, serà el primer cop que el barri de Maria Cristina aculli als seus carrers el Correllengua. No serà amb poques activitats. Ja des de les dotze del migdia, DJ Franki Nero & Pallaretti amenitzarà el vermut amb tot tipus de cançons, fins a dos quarts de tres, amb el dinar popular, una fideuà a 5 euros, per a la qual cal haver comprat el tiquet durant aquesta setmana. Després, recitals de poesia i de cant (a càrrec del Cor Sageta de Foc) i teatre (amb Seven6, i la seva representació "Quadres d'amor i d'humor a la fresca"). Durant tot el dia hi haurà servei de barra per pagar les despeses. Per a més informació i compra de tiquets, cal adreçar-se al Casal Popular Sageta de Foc, amb local al carrer Trinquet Vell número 15, de dimarts a dijous de sis de la tarda a deu de la nit.

Programa

Divendres 7 de juny: pl. Centre Cívic - Torreforta

17h Pregó d'inici
17:30h Tallers per a la canalla
18h Cercavila
19h Berenar

Dissabte 8 de juny: plaça Cronista Sessé - Maria Cristina
12h Vermut musical amb: DJ Franki Nero & Pallaretti
14:30h Dinar popular (fideuà, 5€)
16:30h Recital de poesia
17:30h Recital de cant (Cor Sageta de Foc)
18h Teatre amb Seven6 "Quadres d'amor i d'humor a la fresca" i Tallers per a la canalla

Col·laboren: CAL (Coordinadora d'Associacions per la Llengua), Seven6, Xiquets de Tarragona, Casal Popular Sageta de Foc, Associació de Veïns de Maria Cristina, Colla Gegantera Barris de Ponent, AEiG Fent Camí, Associació de Veïns El Pilar i l'Eixample, i Associació de Veïns de la Floresta

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid