Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
Mocions de rebuig a la línia de Molt Alta Tensió i de suport al Correllengua Alt Camp

La CUP de Valls presenta al Ple Municipal d'aquest divendres dues mocions: Una elaborada pel moviment No a la MAT i l'altra de suport al Correllengua

 

13/09/2013 Política

La CUP de Valls presenta al Ple Municipal d'aquest divendres una moció elaborada pel moviment No a la MAT del Camp, de rebuig a aquest projecte de Red Eléctrica Española que pretén construir una línia de Molt Alta Tensió de 400 KV que passaria per 28 pobles de l'Ebre i el Camp.

Segons els col·lectius ambientalistes i de defensa del territori, aquesta infraestructura tindria greus efectes sobre la salut de les persones, el medi ambient i econòmiques. La moció demana que l'Ajuntament de Valls s'oposi a la construcció d'aquesta línia de molt alta tensió pels següents motius:

1. Aquesta línia no és necessària en el territori, ni per l'abastament de la població ni de la seva indústria

2. No es necessita augmentar la potència instal·lada d'energia en grans centres productors, a més, ens sobra energia.

3. Projectes emergents relacionats estretament amb la qualitat del paisatge com cases rurals, productes agrícoles de qualitat, enoturisme, etc. es poden veure greument afectats.

4. Afectació de Parcs Naturals, espais PEIN, LIC's, ZEPAS i altres espais i espècies d'alt interès natural de les nostres comarques.

5. La única utilitat per tanta afectació del territori és l'enriquiment d'unes poques empreses i l’especulació energètica.

6. Les línies de molt alta tensió estan sovint relacionades amb problemes amb la salut de les persones. En una zona tant sobrecarregada energèticament, es fa del tot necessari no augmentar-ne encara més els riscos i així reduir l’impacte sobre la salut de les persones.

7. D'acord amb els objectius de qualitat paisatgística de la Carta del Paisatge del Priorat, les activitats econòmiques i infraestructures de serveis s'han de planificar en espais en què es minimitzi el seu impacte paisatgístic, tant pel que fa la ubicació com a la dimensió. Ja que el futur socioeconòmic de la comarca del Priorat depèn de no trencar l’harmonia i el bon estat del recurs paisatge. En aquest cas, no només no es compleixen els objectius de qualitat paisatgística sinó que suposa una greu violació al medi i al paisatge.


Moció en defensa del Correllengua Alt Camp 2013

Com cada any, es presenta també una moció de suport al Correllengua, una iniciativa que omple d'activitats en suport del català al llarg i ample dels Països Catalans i que a l'Alt Camp se celebrarà del 19 al 22 de setembre.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid