Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
L'Esquerra Independentista saforenca prepara el Correllengua de Gandia
22/09/2013 Llengua
Una de les pancartes del Correllengua a Gandia, l'any passat Una de les pancartes del Correllengua a Gandia, l'any passat

L'Esquerra Independentista de la comarca de la Safor, que té presència en les organitzacions Arran, Endavant-OSAN i la COS, ha fet públic el manifest per al Correllengua de Gandia d'enguany.

Al text denuncien els atacs que pateix el català al País Valencià amb l'exclusió de 14.000 xiquets i xiquetes que no poden estudiar en valencià, els atacs patits a les Illes pel govern de Bauzà, la llei de llengues aprovada pel PP i el PAR a Aragó, o la gestió del ministeri de justícia espanyol encapçalat per Juan Ignacio Wert, així com fan una crida a seguir l'exemple de totes les persones que lluiten cada per la defensa de la llengua i convoquen a la participació del Correllengua d'enguany.

Front les agressions, defensem el català. Parlem valencià!

En l’actualitat als Països Catalans els i les catalanoparlants continuen discriminats i discriminades lingüísticament. L’administració espanyola i francesa continua impedint que el català puga ser utilitzat amb normalitat pels seus parlants en tots els àmbits (educació, sanitat, administració de justícia, corts o assemblees legislatives estatals i europees, etc.).

Darrerament, les agressions a la nostra llengua s’han accentuat de forma notable als Països Catalans sota administració espanyola. La reforma educativa del ministre espanyol, Wert (PP), representa a més d’una elitització de l’educació i un colp quasi mortal a l’educació pública, un atac frontal al català. La Generalitat Valenciana, en mans també del PP des de
fa 18 anys, impedeix que 14.000 xiquets i xiquetes s’escolaritzen en valencià i continua fomentant i finançant el blavero-feixisme (RACV, GAV, etc.), per tal d’així distreure l’atenció i ocultar la corrupció i les retallades socials i laborals, de la que són responsables polítics junt amb el PSOE.

Els pressupostos destinats a la promoció i normalització de la nostra llengua són reduïts o eliminats a tots els pobles valencians on el PP governa. Al mateix temps, el Govern de les Illes Balears encapçalat pel senyor Bauzà (PP) promulga decrets que ataquen la immersió lingüística en la nostra llengua i persegueix i amenaça, constantment, el professorat, mentre continua fent retallades en educació.

Diferents tribunals espanyols, dicten sentències contra la immersió lingüística al Principat. Les corts aragoneses aproven, amb els vots del PP i el PAR, una penosa llei de llengües amb la denominació ridícula de LAPAO per al català. Així doncs, la persecució i discriminació de la nostra llengua és un greu problema que s’accentua dia rere dia.

Malgrat això, cada vegada són més les persones, arreu dels Països Catalans, que tot i aquests atacs continuen lluitant per què la nostra llengua no siga arraconada i aniquilada. Mitjançant la seua utilització, la reivindicació del seu ús, els actes de desobediència, vagues, etc. milers treballadors, treballadores, aturats, aturades, estudiants, pares, mares, professors i professores són un exemple per totes i tots.

Des de l’esquerra independentista de la Safor animem totes a seguir aquest exemple i fer front als atacs a la nostra llengua, de la millor manera possible, utilitzant-la en tots el àmbits de la nostra vida i desobeint la legislació espanyola i francesa que ens ho impedesca, si és necessari. Ja que com deia Estellés: “Perquè hi haurà un dia en què no podrem més i llavors ho podrem tot”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid