Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#vagaindefinidadocents
Suport del país amb la lluita illenca en defensa de la llengua i la cultura catalana

Consideren que el Tractament Integrat de llengües (TIL) és un atac frontal contra el català i la cultura a tots els territoris dels territoris dels Països Catalans al sud de l'Albera

17/09/2013 Educació

Al llarg de la jornada d'ahir es van fer concentracions a Barcelona, Girona, Tarragona, Castelló, València i Alacant en suport a la vaga indefinida de docents de les Illes, centrada per un ensenyament públic, de qualitat, català i en català. En oposició a les retallades i un decret com el TIL que enterra per sempre la immersió lingüística en català. La qual cosa ho consideren un atac frontral al català i la cultura a tots els territoris dels territoris dels Països Catalans al sud de l'Albera. En conjunt les concentracions van aplegar centenars de persones.

A Barcelona, la mobilització es va realitzar ahir al vespre a la plaça Sant Jaume i va aglutinar gairebé unes cinc-centes persones. En la concentració es va acordar la creació d’un comitè de suport a la vaga indefinida. S'obrirà un compte per abastir una caixa de resistència i també es va decidir començar una campanya informativa a tot Catalunya. Durant l’acte es van llegir diversos poemes, d’escriptors com Blai Bonet o Manuel de Pedrolo.

A Girona, es van concentrar un centenar de persones a la plaça de Vi, davant de l'Ajuntament. A Tarragona, la mobilització que va aplegar un cinquantena de persones es va fer davant de la seu del PP a les 19.30h. Els concentrats van decidir tornar-la a convocar pel proper dimecres a la mateixa hora i lloc per tal de sumar més suports, ja que cap de les assistents coneixia l’origen d’aquesta convocatòria, segons apunta Pobleviu.cat.

També hi van haver concentracions al País Valencià, en concret a la plaça Manises de València (veure el vídeo), a la Universitat Jaume I de Castelló i la Universitat d'Alacant. Cal recordar que 33 entitats valencianes han donat suport a la vaga, han elaborat un manifest i han constituït una un comitè de suport.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid