Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Casals i ateneus
El Casal Manel Viusà de Vic tanca després de 14 anys

El dissabte vinent es portarà a terme un acte amb dinar i concert que pretén aplegar totes aquelles persones que han col·laborat amb el Casal durant els 14 anys d'existència

03/09/2013 Política
Imatge d'un acte en el 13è 'aniversari del Casal Independentista Manel Viusà Imatge d'un acte en el 13è 'aniversari del Casal Independentista Manel Viusà

El Casal independentista Manel Viusà de Vic, que dóna nom a un veterà independentista català mort a l'exili, va néixer el 4 del 1999. Durant 14 anys han portat a terme nombrose activitats i ha esdevingut un motor del teixit popular i de l'independentisme a Vic.

 

Catorze anys d'activisme

El 1999 un grup d'independentistes de la ciutat de Vic van reforma un local abandonat feia anys al carrer Sant Antoni Maria Claret d'aquesta ciutat, segons han explicat els impulsors del casal "amb la finalitat de que fos un lloc de trobada, de formació, de debat crític, un local per fer reunions, xerrades, concerts i tot el que suposés un canvi de mentalitat de tipus social i nacional i en defensa de la immensa majoria de persones." Així va néixer el Casal independentista i popular Manel Viusà, un dels primers casals del Principat.

Les persones que han fet possible la vitalitat d'aquest espai de referència durant les darreres dècades recorde que des del casal es van treballar "tots els escenaris", com el  treball institucional amb l'impuls de la CUP de Vic, que va sorgir del Manuel Viusà. També tota mena d'actes reivindicatius i lúdics, mobilitzacions, i la creació d'un teixit crític, especialment en la lluita contra el racisme a la ciutat.

Al text de comiat del casal els seus membres assenyalen que han patit tota mena de dificultats i atacs, com els diversos atemptats que va patir el local: "Aquests anys no han estat fàcils, la repressió policial ens ha tocat la porta moltes vegades, el local ha estat atacat també unes quantes vegades...però ens en hem sortit sempre perque la nostra tossuderia, la nostra perseverància i les ganes de canviar el mon estan, encara, dins dels nostres principis Tenim molt clar que la LLUITA CONTINUA encara que sigui en altres àmbits i esteu segurs que allà ens hi trobareu!"

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid