Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Vic, Tortosa i Argentona se sumen a la declaració de "territori català lliure"

A Vic, el  text declara que "el nou estat català tindrà entre els seus objectius assolir la reunificació política dels Països Catalans".

18/09/2012 Política

Vic i Tortosa es converteixen, des d'ahir, en les primeres capitals de comarca en declarar-se territori català lliure. Durant aquesta jornada, Argentona també va seguir les passes de la capital d'Osona i del Baix Ebre.

A Vic, el ple de l'Ajuntament va aprovar la moció, proposada per la CUP, consensuada amb ERC, ICV i SI i que ha rebut també els vots a favor de CiU. La moció de Vic presenta algunes variacions respecte a les anteriors. Igual que la versió aprovada a Arenys de Munt en el ple extraordinari del 13 de setembre, coincidint amb l’aniversari del primer referèndum per la independència, aquesta moció reconeix els Països Catalans, manifesta la necessitat d’estendre la declaració arreu de la nació i declara que la reunificació dels Països Catalans haurà de ser un objectiu del nou estat.

Així, la moció ha rebut els catorze vots a favor dels regidors de CiU, la CUP, ERC, ICV i SI, dues abstencions del PSC, i els vots en contra dels cinc regidors de PxC.

Tortosa

En aquest municipi, ERC també va portar ahir al vespre al ple municipal una moció similar, que va ser aprovada amb els 16 vots a favor de CiU, Esquerra i Iniciativa. Per la seua banda, tant el PSC com el Partit Popular i PxC la van rebutjar.

La moció insta el Parlament a sotmetre a votació la declaració d’independència de Catalunya, i a convocar un referèndum per consultar-la als ciutadans. Però això ha estat possible perquè finalment Esquerra va accedir a traure del text de la moció la condició que tot plegat calia fer-ho en el termini màxim de dos mesos, per facilitar el vot de CiU, que unes hores abans havia manifestat que hi votaria en contra per aquest motiu. Cal no oblidar que l’alcalde, el convergent Ferran Bel, és el vicepresident de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), i que a més va ser un dels encarregats de portar la pancarta de la manifestació del passat onze de setembre a Barcelona.

Argentona

Aquesta població del Maresme es va sumar ahir també al territori català lliure amb una moció presentada per Argentcat amb el suport de la CUP. La moció es va aprovar amb 11 vots a favor d'Argentcat, Convergència, Tots per Argentona i la CUP, 4 abstencions, les d'Unió, Agrupació Argentona, PSC i un regidor no adscrit i només 2 vots en contra, els del PP.

El text de la moció demana que es declari el municipi d'Argentona com a "territori català lliure" de manera que, a l'espera que el Parlament de Catalunya aprovi la legislació catalana, "l'espanyola hi serà vigent de forma provisional".

11 municipis ja són lliures

Amb Vic, Tortosa i Argentona, ja ara són 11 les localitats catalanes que han aprovat iniciatives similars. Va obrir la veda Sant Pere de Torelló i s'hi va afegir Calldetenes el mateix dia, Cervià de les Garrigues, Marçà, La Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt i Bolvir.

A Bolvir la moció es va aprovar dissabte passat i va convertir la població en el primer municipi gironí i del Pirineu que es declara territori català lliure.

En el cas d'Arenys de Munt es va aprovar un full de ruta per assolir la independència que insta el Parlament de Catalunya a assumir a tots els efectes la completa sobirania nacional del Principat i a iniciar el procés per declarar i constituir "l’estat català lliure i sobirà, democràtic i social".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid