Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
Reivindiquen la recuperació del Rec Comtal
12/08/2013 Territori

Fa un any es va iniciar una campanya veïnal per la seva dignificació. Els veïns denuncien que fa 15 anys d’abandonament total del Rec Comtal. En aquest temps l’ajuntament de Montcada ha fet una petita intervenció i el de Barcelona ha negligit la seva responsabilitat respecta a l'artèria que alimentava amb aigua la gran ciutat. Els veïns de Montcada i Vallbona reclamen ara la dignificació d'aquesta antiga infraestructura que ha dotat d'aigua Barcelona durant segles

El veïnat denuncia que “Encara queden moltes accions per la seva dignificació. Il·luminació, compactar el camí i fer-ho més ample, netejar tot l’espai, treure la brossa incrustada, senyalitzar del patrimoni, realitzar activitats culturals i educatives…” Amb la conclusió que “Si el Rec Comtal estigués a Sarrià ja estaria arreglat”

El passat 13 de juliol es va portar a terme una acció organitzada per Montcada Paròdia amb el suport de les Dones Actives de Vallbona-NouBarris, i l’AAVV de Montcada Can Sant Joan. Va consistir en un cercavila pels carrers dels municipis i va finalitzar amb un bany i un esmorzar popular a les aigües del Rec Comtal.

Mil anys d'aigua per la ciutat de Barcelona

El Rec Comtal neix a Montcada i ha proveït d'aigua als cultius i als habitants del pla de Barcelona durant gairebé mil anys, des de la seva construcció a mitjan segle X fins a principis del segle XIX.

La sèquia té el seu origen en un antic aqüeducte romà, que captava aigua des de la mateixa zona del riu Besòs, procedent de fonts freàtiques. Cap als segles X-XI, el comte Miró I de Barcelona va reconstruir l'antiga via d'aigua romana i va crear el nou rec, que requeria el pagament d'un tribut i servia per regar i per moure molins.

Actualment només s'usa per regar els pocs camps que sobreviuen en les rodalies del seu naixement i després desemboca discretament al riu Besòs.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid