Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
Els assajos de la Cadena Humana uneixen la nació malgrat les multes de la Guàrdia Civil

La jornada d'ahir va començar amb la Cadena Humana al cim de la Pica d'Estats i van continuar a la ciutat de Girona, Selva de Mar, per la subaquàtica de Mataró i va finalitzar amb el trencament de les fronteres interiors

25/08/2013 Política

Ahir a la tarda, més de 500 persones van unir la Franja de Ponent i el Principat, entre les pobacions Calaceit, al Matarranya i Caseres, a la Terra Alta sobre el riu Algars. Tot i els impediments de la Guàrdia Civil que ha multat als vehicles que portaven el CAT i ha identificat a diverses persones que participaven a l'acte.  Amb la Cadena, no només s'ha volgut trencar la frontera imposada per l'estat espanyol, sinó que també ha estat un acte reivindicatiu per la unitat lingüística i contra denominació la llei de llengües de l'Aragó, que denomina el català de la Franja com a llengua pròpia de l'Aragó oriental (LAPAO).

Paral·lelament, l’Assemblea pel Sénia va organitzar una cadena sota el lema "Lo Sénia no és frontera", amb la idea trencar la frontera imposada i reunificar la nació com a un veritable assaig de cara a la Via Catalana del proper 11S que com es sabut s'endinsarà cap al Païs Valencià. En una jornada lúdica i festiva més de 350 persones han participat a l'acte que va començar a les dotze del migdia a l’Ermita del Loreto. A les sis de la tarda es va fer la marxa fins al pont de l’Olivar, que uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera.

A les Terres de l'Ebre, la jornada va finalitzar amb l'encesa de l'estelada d'espelmes  aprofitant la mitja part del festival Tradicionàrius, que durant tot el cap de setmana se celebra a l’Hort de Cruells.

Més de 400 persones a la Pica d'Estats

La diada reivindicativa d'ahir arreu del territori va començar ben d'hora amb la pujada a la Pica d'Estats i fer una cadena humana per la independència. Més de 400 persones han participat a l'assaig de ls Via Catalana.

Cadena Subacuàtica

Una vuitantena de persones es van aplegar en la cadena humana submarina que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró van organitzar a la platja de Mataró. Més d'una vintena de submarinistes es van capbussat al mar per formar una rotllana en la que s'hi han intercalat persones i estelades. A la sorra, mig centenar de persones van sumar a la iniciativa formant una cadena a trenc d'onada. Les dues cadenes es van unir a la sortida dels submarinistes.

Ahir també es van fer assajos de la Via Catalana a Selva de Mar i a la ciutat de Girona, que patit un fort aiguat, va envoltar els ponts sobre el riu Onyar.

El delta de l'Ebre es continua mobilitzant per completar la cadena de l'11S

Dilluns, hi ha una altra cadena per la independència al pont de Riba-roja d’Ebre. Serà a partir de les set del vespre, després de la Festa del Riu.

El dia 30 a les 20h, tindrà lloc un altre assaig sonre el de Tortosa. La proliferació de cadenes per la independència a l’Ebre aquest mes d’agost forma part de la mobilització organitzada per l’ANC per atraure el major nombre de participants al tram ebrenc de la Via Catalana de l’11 de setembre.

En aquest sentit, l’assemblea ha editat un vídeo en què fa una crida a la ciutadania per omplir els trams ebrencs de la via. Al vídeo, personatges ebrencs com Germà Bel, Andreu Carranza o Carme Forcadell, conviden els espectadors a sumar-se a la Via Catalana.

Valora
Vídeos
Via Catalana - Omplim les Terres de l'Ebre!
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid