Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Comunicat de l'MDT amb motiu de la Cadena humana

L'MDT al País Valencià ha volgut expressar a través d'un comunicat el seu recolzament a la cadena humana que es realitzarà el proper 11 de Setembre i que entrarà a terres valencianes per Vinaròs.

16/08/2013 Drets i Llibertats
La Cadena Humana cap a la Llibertat i la Independència, també valenciana

El proper 11 de setembre està prevista la realització de la cadena humana per la independència, que pren el relleu de la històrica manifestació de l'11 de setembre de 2012. En aquesta manifestació centenars de milers de persones isqueren al carrer per reclamar la necessitat que Catalunya i els Països Catalans avançàrem en el procés d'independència si no volem ser reduïts al no-res nacional i social. Enguany, aquesta primera cadena marcarà un altre dia històric, ja que serà una de les majors mobilitzacions que s’ha produït al continent europeu després de la Segona Guerra Mundial.

La cadena humana anirà des del Pertús (Vallespir) fins a Alcanar (Montsià), i passarà per Figueres, Girona, Mataró, Barcelona, Vilafranca, el Vendrell, Tarragona… Enllaçarà amb el País Valencià des de les Terres de l'Ebre fins a Vinaròs i també es preveu la realització de cadenes humanes a les Illes i la Catalunya Nord.

Des de el País Valencià volem fer visible la necessitat de donar a conèixer la nostra situació i la nostra voluntat independentista. Per tal de fer palès que el País Valencià és una part indestriable dels Països Catalans i que volem la independència, des del Moviment de Defensa de la Terra (MDT) al País Valencià volem expressar el nostre suport a la cadena humana que enllaçarà des de Vinaròs amb la branca de les Terres del Ebre.

Som conscients que, actualment, no es donen les mateixes condicions de consciència i autorganització popular per tal que el territori valencià continue el procés al mateix ritme que Catalunya. Tanmateix, valorem que la possibilitat que una part del territori s’independitze no és el final d'un camí sinó la primera pedra per alliberar la nació catalana sencera de qui ha intentat esborrar-la i sotmetre-la. Aquesta ruptura és també una oportunitat per posar en marxa les eines necessàries perquè l'economia i les institucions no servisquen per enriquir els mercats, la banca i la gent més rica, sinó que estiguen al servei del poble i de les necessitats de la immensa majoria de la població.

Qui no ens ha deixat desenvolupar nacionalment ens ha imposat unes fronteres fictícies (províncies i comunitats autònomes) i unes institucions servils, sempre a les ordres del capital i l'Estat. És per això que els valencians i valencianes, com la gent de la resta del país, no podem ser uns simples espectadors dels fets i, des de la nostra realitat més propera, ens hem de sumar a aquest procés i preparar el que encara ha de vindre. La independència d'una part del territori obrirà una escletxa que hem d’aprofitar per tal d’ajudar que el moviment independentista s'accentue al major ritme possible.

Nosaltres entenem la independència no només com un dret del nostre poble, sinó com el procés d'estructuració d’un Estat propi, autorganitzat per poder exercir la política econòmica, social, cultural, ecològica, de llibertats, etc. per a i des del poble.

Cridem a donar suport el proper 11 de setembre a la Cadena Humana per la Llibertat i la Independència.

País Valencià, 15-8-2013

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid