Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unió, ICV i UGT demanen que la cadena de la Diada sigui pel dret a decidir
14/08/2013 Hemeroteca

Qüestió de matisos

La Vanguardia ha publicat avui aquesta notícia en portada. Alguns poden pensar que es tracta d’una notícia un punt tendenciosa ja que ha estat únicament UDC qui a través de Josep Maria Pelegrí ha demanat formalment a l’ANC que desvinculi la cadena humana de la independència. 

Així ho creu VilaWeb, que avui ha intentat desmuntar aquesta informació de La Vanguardia assegurant que ICV i la UGT han desmentit que hagin demanat que la cadena sigui pel dret a decidir. El director del digital, Vicent Partal, fins i tot hi ha dedicat un editorial d’urgència

 

Fonts de l’ANC han negat que ICV i UGT hagin sol·licitat un canvi de lema, com informa també l’Ara. Evidentment La Vanguardia té molt poca simpatia per la Via Catalana, i per això només n’informa si és per desvirtuar-ne el contingut, però tampoc ens pensem que ICV i la UGT donen suport a la cadena humana per la independència.

VilaWeb diu que les dues organitzacions “neguen haver pressionat l’ANC per canviar el nom de la cadena”, però La Vanguardia no titula amb el verb ‘pressionar’ sinó amb el verb ‘demanar’, molt més lax.

I és que potser no han pressionat per canviar l’essència de la cadena humana, però sí que s’han manifestat en el sentit de Pelegrí. Per tant quina seria la diferència entre UDC i ICV? En que únicament uns ho han traslladat a l’ANC i els altres no?

Tampoc, ja que avui ICV ha confirmat que sí que ha expressat a l’ANC el seu desig que la cadena humana sigui pel dret a decidir, tal com es desprèn d’aquest tweet del compte oficial del partit.

 

O de les paraules de Joan Herrera que recull avui Nació Digital en una notícia que afirma que UDC té el suport d’ICV

 

És a dir que l’única diferència és que UDC ha enviat una carta a l’ANC a través de Pelegrí i en canvi que ICV ho ha “traslladat”. Al cap i a la fi si han pressionat o demanat és qüestió de matisos. Subjectius, és clar. Matisos i punts de vista, i d’això es nodreix el periodisme.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid