Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
La cadena humana entrarà per Vinaròs al País Valencià

La Plataforma pel País Valencià converteix Vinaròs en símbol valencià de la cadena humana de l’11S

25/07/2013 Política

Amb  la premissa “Allarguem la via catalana cap a la independència” i “La cadena humana entra al País Valencià per Vinaròs”, s’ha presentat esta setmana en un acte organitzat per la Plataforma pel País Valencià celebrat a la casa de la Cultura de Vinaròs una conferència de premsa per tal de presentar una proposta que sorgeix a demanda de col·lectius del nostre territori que han impulsat a entitats culturals i cíviques del País Valencià a participar i sumar-se d’alguna manera a la celebració de l’11 de setembre que se està preparant al Principat, i, especialment, a afegir-se a la cadena humana que des de fa mesos se està organitzant a Catalunya. Així, amb la voluntat de commemorar una fita que impliqui la representació de tots els components geogràfics dels Països catalans, la via catalana s’allargarà, finalment cap al sud del territori, enllaçant la ciutat d’Alcanar amb Vinaròs. Un simbolisme què, com ha explicat Sergi Padial, com a representant de la Plataforma pel Pais Valencià a Vinaròs, la primera ciutat del País Valencià representa per tant el centre i simbolitzarà la unió de tots els territoris amb llengua i cultura comunes. 

La roda de premsa, que se celebrava simultàniament amb un altra conferència de premsa a Perpinyà, ha comptat amb les intervencions de Toni Infante, (ANC al País Valencià), Toni Royo, (ACPV a Castelló) i Marcel Guiu (secretariat de l’ANC i coordinador de les Terres de l’Ebre).

Infante es referia al passat 11 de setembre per afirmar que va ser el dia que “va situar el nostre territori al centre del món”, una fita important que es convertiria, com assegurava, en un punt de inflexió, especialment quan a la gran quantitat de gent que va unir-se demanant la independència de Catalunya, una circumstància que va impulsar a entitats com ANC a mirar de posar data per un referèndum i a articular tot aquest clam del carrer en una direcció. Un moviment ciutadà que no sorgeix de partits polítics, sinó de la ciutadania, com afirmava Guiu, “és un moviment ciutadà, no de partits polítics, treballem per un objectiu. Mai no li pregunta al company de quin partit és, sinó què és el que vol. Si vol la independència, estem junts."

 

Carles Santos i els familiars de Guillem Agulló iniciaran la cadena humana

Amb aquest filosofia de moviment ciutadà, des de la Plataforma pel País Valencià a Vinaròs ja s’ha avançat que el primer en donar la mà simbòlicament al les terres del nord serà el músic universal Carles Santos, acompanyat seguidament pels familiars de Guillem Agulló, el jove assassinat a mans de feixistes. A partir d’aquest punt, se sumaran totes les persones que així ho vulguin, prèvia inscripció, com va assegurar en diverses vegades Royo.

L’encreuament simbòlic dels dos territoris agermanats tindrà lloc al pont de la N-340, i, malgrat ser dia feiner, no festiu com al Principat, des de l’organització s’espera una elevada participació, ja que es posarà en marxa un dispositiu d’autobusos per tal de traslladar a gent de diferents punts del País Valencià.  A més, le mateix dia està previst que se celebren actes de recolzament en ciutats com Elx, Xàtiva o Alcoi, en suport al camí iniciat a Catalunya cap a la independència. Com cloïa Guiu, “No volem que el País Valencià sigui una sucursal de Catalunya”.” Volem un tracte de tu a tu”, i destacava “tenim presa, per això anem poc a poc i legalment”. “L’objectiu és la independència dels Països Catalans”.

Valora
Vídeos
Vinaròs News, cadena humana; Toni Royo
Vinaròs News, cadena humana; Toni Infante
Preparen set cadenes per la independència a les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid