Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
29jcontraelfeixisme
Manifestació contra el feixisme al Vendrell

El manifest de la campanya denuncia que “la crisi en la qual estem immersos ha permès l'aparició de partits d'extrema dreta”

29/06/2013 Drets i Llibertats

A les 11:30 del matí, una manifestació recorrerà els carrers del Vendrell sota el lema "Aturem el feixisme i el racisme. No passaran" posarà fi a la campanya 29J Contra el Feixisme que s'ha desenvolupat el darrers mesos a la comarca del Penedès.

La campanya neix arran d'una denúnciaque la formació xenòfoba PxC, amb 5 regidories al municipi vendrellenc, va presentar contra una militant de la CUP del Vendrell per una instància en la qual aquesta formació definia PxC com un partit racista i feixista. Precisament aquesta setmana, el jutge ha absolt el militant independentista Rubén Suan.

Durant el judici, celebrat el passat 11 de juny, el Ministeri Fiscal ja va sol·licitar l'absolució de Suan al considerar que les seves manifestacions no eren constitutives ni de delicte ni de falta i que estaven compreses dins l'abast de la llibertat d'expressió.La sentència considera que “els fets són propis del debat polític en el si d'una societat democràtica i plural”.

El manifest de la campanya denuncia que “la crisi en la qual estem immersos ha permès l'aparició de partits d'extrema dreta” i recorda que situacions similars van permetre l'ascens al poder de Hitler a Alemanya i Mussolini a Itàlia. El text fet públic destaca que “PxC ha crispat la convivència, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral”.

El document també denuncia la normalitat institucional de què gaudeix actualment la formació ultradretana, així com la competència per la seva massa de vots, que ha provocat que altres partits hagin adoptat part d’aquest llenguatge contra la immigració.

Agressió a Igualada

Recordem que aquesta setmana, un jove va rebre tres punyalades amb arma blanca durant la revetlla de Sant Joan a Igualda, durant la festa organitzada per Òmnium Cultural i el Casal Independentista d'Igualada La Teixidora. Es tracta d'un nou intent d'assassinat amb arma blanca per part de grups espanyolistes i realitzat en grup, en aquesta ocasió de gravetat. Segons alguns testimonis presencials, el grup dels agressors pretenien despenjar algunes estelades i la víctima va intentar impedir-ho, a la qual cosa van respondre amb l'agressió amb armes blanques, tres punyalades, a l'esquena, el braç i l'abdomen. Els atacant tot seguit van fugir.

Supor d'arreu et territori

Una bona mostra dels partits polítics del territori han mostrat suport a la campanya. Entre aquests partits polítics hi ha les agrupacions locals d’ICV, Reagrupament Independentista, PSC i Els Verds-Grup Verd.

Entre les entitats de la comarca, destaquen les adhesions de l’Esplai Zig-Zag, l’agrupament escolta Tant com Puc, el Col·lectiu Antara o la CNT del Camp de Tarragona, mentre que també hi ha entitats d’àmbit nacional com ara En Lluita, organització anticapitalista, Fundació Andreu Nin o Joventuts d’Esquerra Republicana, només a tall d’exemples.

També cal destacar el suport arreu del país. Parlem d’entitats tan rellevants com ara la Plataforma Ciutadana “Tots fem Bages”, el Local Social Krida de Gramenet de Besós, el CSO la Gordíssima de Sant Andreu de Palomar, l’Ateneu Popular Rocaus de Sallent, el Casal Popular Boira de Manlleu, el Centre Social Terra de Benimaclet (País Valencià), Vall Can Masdeu de Barcelona, el Casal Popular la Bretxa d’Alcover, el Casal Popular el Rostoll de Tàrrega, el Grup Antirepressiu de Girona, etcètera.

Per finalitzar, destaquem l’adhesió de les assemblees de la CUP i Arran de la Garrotxa i de la CUP de Vic, l’altre municipi que, com al Vendrell, compta al seu Ajuntament amb la presència de 5 regidors i regidores de PxC.



Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid