Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antifeixisme
Impulsen una campanya antifeixista al Vendrell que culminarà amb una manifestació el 29 de juny

Quim Arrufat afirma que “contra el feixisme i el racisme no calen discursos i posicionaments retòrics per quedar bé als plens municipals, sinó que no s'ha de deixar cap espai, ni deixar que creixi"

11/04/2013 Drets i Llibertats

Diverses organitzacions del Vendrell han impulsat una campanya contra el feixisme i el racisme que culminarà amb una manifestació el proper 29 de juny a la ciutat.

En una roda de premsa conjunta que ha comptat amb la presència del diputat de la CUP Quim Arrufat, diverses organitzacions del Penedès han anunciat l'inici dels actes, que s'estendran durant els propers mesos.

La campanya neix arran d'una denúncia que la formació xenòfoba PxC, amb 5 regidories al municipi vendrellenc, va presentar contra una militant de la CUP del Vendrell per una instància en la qual aquesta formació definia PxC com un partit racista i feixista.

El manifest de la campanya denuncia que “la crisi en la qual estem immersos ha permès l'aparició de partits d'extrema dreta” i recorda que situacions similars van permetre l'ascens al poder de Hitler a Alemanya i Mussolini a Itàlia. El text fet públic destaca que “PxC ha crispat la convivència, aprofitant el descontentament social per atacar els més dèbils i aconseguir benefici electoral”.

El document també denuncia la normalitat institucional de què gaudeix actualment la formació ultradretana, així com la competència per la seva massa de vots, que ha provocat que altres partits hagin adoptat part d’aquest llenguatge contra la immigració.

El diputat Quim Arrufat ha volgut transmetre el suport a les mobilitzacions contra el racisme i el feixisme, “representat al Principat de Catalunya per PxC”. Tot just la setmana en què es compleixen 20 anys de la mort de Guillem Agulló per part de feixistes i quan s'ha conegut que l'alcalde de Burjassot ha intentat que España 2000 tingui espais públics de forma gratuïta.

També ha volgut deixar palès que “contra el feixisme i el racisme no calen discursos i posicionaments retòrics per quedar bé als plens municipals, sinó que no s'ha de deixar cap espai, ni deixar que creixi, contraargumentar cadascuna de les seves mentides i plantar cara al carrer per tal que no estiguin tranquils i fer-los sentir a ells la por que ells pretenen que senti la població immigrada i els col·lectius exclosos de la nostra societat”.

Entre les organitzacions convocants hi ha la CUP, EUiA, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Arran-Col·lectiu la Trinxera, l'Ateneu Popular de Calafell, El Taulell de L'Arboç, el Col·lectiu Antipatriarcal La Ruda i el SEPC.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid