Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Agressió amb arma blanca a Igualada

Un jove va rebre tres punyalades amb arma blanca durant la revetlla de Sant Joan a Igualda, durant la festa organitzada per Òmnium Cultural  i el Casal Independentista d'Igualada La Teixidora.

25/06/2013 Drets i Llibertats

El jove va ser traslladat a l’Hospital d’Igualada, on va ser intervingut d’urgència. Es troba en vigilància mèdica i estable, dins la gravetat de les lesions.

Es tracta d'un nou intent d'assassinat amb arma blanca per part de grups espanyolistes i realitzat en grup, en aquesta ocasió de gravetat. Segons alguns testimonis presencials, el grup dels agressors pretenien despenjar algunes estelades i la víctima va intentar impedir-ho, a la qual cosa van respondre amb l'agressió amb armes blanques, tres punyalades, a l'esquena, el braç i l'abdomen. Els atacant tot seguit van fugir.

 

Despolititzar l'acció criminal?

Malgrat les clares connotacions ideològiques d'aquest intent d'assassinat, i els testimonis que van presenciar els fet amb motivacions espanyolistes, des de la policia autonòmica ja han circulat algunes versions que pretenen diluir el caràcter polític de l'agressió amb arma blanca.

Tal i com ha succeït en altres ocasions similars, la policia ha iniciat filtracions periodístiques per despolititzar els fets, malgrat que a hores d'ara encara no hi ha una nota de premsa oficial sobre l'agressió. Segons recull Nació Digital citant fonts policials aquesta informació policial de darrera hora apunta a "la possibilitat que els agressors s'haurien pogut moure per motivacions alienes a la ideologia."

 

Rebuig a Igualada

L'Ajuntament d'Igualada ha emès un comunicat avui mateix per rebutjar "de forma unànime i enèrgica" l'agressió. També s'ha sumat a la convocatòria i ha demanat a la població d'Igualada que se sumi a la concentració de rebuig convocada per aquest dimarts a les vuit del vespre. L'ajuntament ha traslladat el seu suport al noi agredit, als seus familiars i amics. També ha reclamat que es "mantinguin les seves actituds exemplars i valors quotidians de respecte, diàleg i convivència, com sempre han fet".

El Casal Independentista La Teixidora ha emès un comunicat en què explicat els fets i no deixa marge de dubte de la connotació política, la motivació espanyolista d'aquest atemptat amb arma blanca: "Durant onze anys, aquest model de revetlla sempre ha tingut un tarannà pacífic, popular i festiu, amb absència d’incidents tan greus com els d’ahir, protagonitzats per un grup reduït de persones amb actitud agressiva, que van fer ostentació espanyolista i feixista sense cap provocació prèvia."

També la CUP ha mostrat amb una nota de premsa el rebuig a aquest atemptat, i ha traslladat el seu suport i solidaritat  als familiars i amics dels jove agredit, i ha fet una crida a participar a la concentració de resposta convocada avui.

 

L'Anoia, cau de feixistes amb impunitat

El periodista i estudiós de la ultradreta Xavier Rius Sant apunta en una entrada als seu bloc que l'Anoia i la Segarra compten amb una important presència d'ultres violents. Rius fa una radiografia dels grupúsculs predominants en aquestes comarques, especialment el MSR i la PxC, i les seves relacions, En aquest sentit destaca que "Des de fa temps a Igualda, Capellades i altres municipis de l'Anoia i la Segarra, hi tenen una forta presència diferents grups de l'àrea identitària, extremadreta espanyolista, nacionalrevolucionaris o de "primer el de casa",  segons se'ls defineixi."

La tesi de Rius és concloent sobre la relació que s'estableix de la presència feixista a l'Anoia, la impunitat i els noms concrets d'ultres que van participar anteriorment en agressions com les de l'Stroika de Manresa ara farà dos anys: "Dos dels detinguts i processats per l'atac nazi d'Stroika a Manresa del 23 de març de 2012,  són el llavors dirigent local del Movimiento Social Republicano (MSR) d'Igualada, Víctor E.G, i Cristian T.S. del municipi proper de Capellades. Aquest dos no són a la presó donat que no van participar físicament en l'atac ja que van ser aturats en un control de la Guardia Civil estre Manresa i Igualada i, en sentir-se descoberts, van trucar per telèfon a la resta de membres del comando dient que tornaven cap a Igualada. Jo dubto que aquell control de la Guardia Civil fos casual (...)."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid