Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a Decidir
Es posa en marxa una campanya pel Dret a Decidir del País Valencià

Nombroses personalitats del món de la política, de la cultura, de la universitat i l'ensenyament, del periodisme, per la defensa dels drets dels animals i el sindicalisme, així com algunes persones històriques del moviment ja han mostrat el seu recolzament.

14/06/2013 Política

Recentment s'ha posat en marxa una campanya pel Dret a Decidir al País Valencià, aquesta campanya no està impulsada des de cap organització ni partit en concret, si no que emana de la voluntat d'un grup de ciutadans i ciutadanes del País Valencià des de diferents àmbits de les organitzacions polítiques, culturals, sindicals, veïnals, socials, etc...

Val a dir que durant el temps que aquesta campanya s'està preparant ja ha rebut recolzament per part de persones significatives del món de la política, com per exemple el diputat de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, el líder d'ERPV, Agustí Cerdà, Jaume Lloret, primer alcalde democràtic de Sueca (Ribera Baixa) o Toni Terrones del Moviment de Defensa de la Terra (MDT).

De fet la campanya no pretén tancar-se en cap organització concreta, si no tot el contrari, esdevindre un moviment el més ampli possible des dels àmbits més diversos, sempre i quan les persones que vulguen sumar-s'hi compartisquen la necessitat del poble valencià a decidir el seu futur. És per això que la campanya està recolzada des d'organitzacions, àmbits professionals i polítics molt diversos, per exemple des del món de la literatura, com ara els escriptors Àngel Muñoz i Vicent Flor, la poeta Maria Fullana o els també escriptors Isidre Crespo, Ferran Suai i Jaume Pérez Montaner, el poeta Mauricio Vidales, i Pepa Úbeda, també persones del món universitari, com Josep Vicent Pérez Cosín, director del Departament de Treball Social i Assumptes Socials de la Universitat de València (UV) o Andrés Piqueras Infante de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (UJI).

Els organitzadors manifesten que "l’actual arquitectura política que ens governa (estatut d’autonomia, constitució espanyola, constitució i tractats europeus, OTAN, etc.) no és fruit de la lliure decisió del nostre poble", tot això sense deixar de banda la reivindicació cultural i identitària que fa diferent al poble valencià de la resta de pobles, i en esta línia s'han recollit algunes adhesions des de l'àmbit cultural, han recolzat Maria Isona, promotora de "Reconstruint Fuster", l'Enric Valero, de Ca Revolta, i Tonexo Pardiñas, president de la Societat Coral "el Micalet" de València, també Carmina Vayà, coordinadora del Casal-Centre Ovidi Montllor d'Alcoi (CCOM), Mª Àngels Moreno, coordinadora del Casal Jaume I de la Vall d'Albaida, Agustí Agulló, coordinador del Casal Jaume I d'Elx i Sal·lus Herrero, filòsof.

També persones des dels més diversos àmbits professionals i dels mitjans de comunicació, com ara Andreu Alfaro, dissenyador, Andreu García, president del periòdic "El otro país" i advocat, la periodista Núria Cadenes, o Eduard Garcia, membre de l'equip de Llibertat.cat i de Fes Xarxa.

D'altra banda, en el manifest també es parla de que "el Dret a Decidir com a una mera fórmula jurídica, ans al contrari entenem que hui en dia és la fórmula més inclusiva per a poder fer front de manera radicalment democràtica i participativa als reptes socials, polítics i econòmics què afrontem. El Dret a Decidir ens farà persones lliures en un poble lliure".

De moment s'està realitzant una recollida de signatures a través de la seua pàgina web, en la que han participat entre altres també algunes persones històriques del moviment, com ara Guillem Agulló, Geroni Salvador, Toni Vargues, Enric Tàrrega, i també del món de la música, per exemple el cantant de VerdCel, Alfons Olmo, el cantautor Enric Casasús, en l'àmbit internacional ha recolzat el manifest Rafel Sanchis, des de Londres, com a president de l'associació CatalansUK.

Altres persones que han recolzat des d'àmbits com el sindicalisme, l'animalisme han estat: des del món sindical, Vicent Maurí, per Intersindical Valenciana i Gúmer Pardo, del CAT.

Del món de la defensa dels drets dels animals, com per exemple Natalia Rizzo, subdirectora d'Anima Naturalis a nivell estatal, Encarna Canet, presidenta d'Iniciativa Animalista, Manolo Sáez, del PUPA, i el teòric de l'animalisme, Jesús Frare.

I moltes altres persones de la universitat, l'ensenyament, etc...

Des de la organització de la campanya s'afirma que s'espera rebre moltes més signatures per tal d'avançar en la reivindicació del Dret a Decidir.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid