Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El Parlament aprova convertir l’ICF en banca pública

Només aprova el primer punt de la moció de la CUP-AE que demanava la constitució d’una Banca Pública catalana

24/05/2013 Política

El Parlament va aprovar ahir que l'Institut Català de Finances (ICF) adquireixi condició d’entitat bancària per tal de facilitar líquid a l’economia productiva. En concret es tractava del primer punt de la moció de la CUP-AE que demanava la constitució d’una Banca Pública catalana.

El text de la CUP-AE demanava convertir l’ICF en l’embrió d’una nova banca pública que juntament amb el traspàs de la nacionalitzada Catalunya Banca, hauria de confirmar una banca comercial i d’inversió, guiada pels principis de la banca ètica i sota control públic i popular. La CUP-AE també reclamava el traspàs dels pisos en mans de les caixes i bancs catalans nacionalitzats, per tal de posar-los a lloguer social i al servei de “l’estat d’extrema necessitat de la societat”. La moció ha estat transaccionada per diferents grups i votada punt per punt (veure el vídeo del debat)

Així, la resta de punts van estar desestimats i només van rebre  el suport d’ICV i, en algun altre punt, del PSC.

El diputat de la CUP-AE Quim Arrufat va utilitzat el torn de rèplica per denunciar que les caixes d’estalvi havien estat dutes a la fallida per consells d’administració on hi havia representants de la majoria de forces polítiques que, fins a dia d’avui, ni han tornat els sous, ni han demanat disculpes.

També va recordar que la CAM va ser venuda al Banc de Sabadell per 5.300 euros, però amb la garantia per part de l’Estat de pagar amb diners públics fins el 80% de les pèrdues que pugui tenir els primers 10 anys, i ha reclamat les mateixes condicions per al traspàs de Catalunya Banc a la Generalitat. Finalment ha fet un repàs a les caixes cooperatives i la banca ètica que funciona i està sanejada al país, des de Caixa Pollença i Ontinyent, fins a Caixa d’Enginyers, Triodos, Coop57 o Oikokrèdit, totes elles actuant a ple rendiment en projectes d’economia social i productiva.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid