Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució ideològica
Detenen novament Valtònyc i Bauzá instiga la repressió

El cantant va ser detingut per la Guàrdia Civil després d'una denúncia instigada pel PP i NNGG, i sobredimensionada per atemorir-lo. Es tracta del segon acte després de les denúncies del president feixista del Círculo Balear contra el cantant

24/03/2013 Drets i Llibertats

El mallorquí Valtònyc va ser detingut i alliberat ahir acusat d'haver agredit un membre de NNGG i d'"odi ideològic", un terme pel qual ja va ser acusat anteriorment. Es tracta d'una cacera del cantant de rap en què el president i responsable del PP Balear, José Ramón Bauzá, s'hi ha implicat personalment.

El compte de Twitter de Valtònyc ha augmentat en les últimes hores amb missatges de suport al cantant. A través d'aquesta mateixa xarxa social Valtònyc ha explicat també com des del PP s'ha manipulat la informació sobre aquests fets per criminalitzar el cantant i instigar una major repressió.

El cantant ha negat les acusacions d'agressió que va realitzar l'alcalde de Sineu, Pere Joan Jaume; segons aquest testimoni inflat el cantant hauria agredit el secretari de Noves Generacions (NNGG) del PP del municipi, Marc Álvarez Gelabert: "increpat, insultat i agredit físicament, pel que sembla sense causar cap ferida greu".

La topada entre el membre de NNGG i el cantant es va produir de matinada, fora d'un local de festes de la ciutat. Segons Valtònyc, els fets van ser diametralment oposats. En declaracions a Diari de Mallorca, el cantant ha exposat que ell no va agredir físicament a ningú i que "tot aquest assumpte s'ha manipulat política i intencionadament". El presumpte agressor afirma que "el que va passar va ser que el noi del PP i un amic meu es discutien i en arribar la cosa a majors em vaig interposar per mitjançar i separar-los. No hi ha hagut res més. No he pegat a ningú".

Per un altra banda, el PP amb Bauzá al capdavant insisteix en aquest assumpte d'una manera quasi personal. Han estat els responsables de la delació falsa a la caserna del cos armat i han instigat una versió criminalitzadora (l'agressió física inexistent i el terme "odi ideològic" com una gran fórmula jurídica).

Justament José Ramón Bauzá es va referir a la presumpta agressió, que ha reclamat grandiloqüentment que es castigui: "Des del Partit Popular exigim càstigs exemplars i que això no es torni a repetir, ni cap a un membre de la nostra organització ni de cap altra." També ha qualificat Valtònyc de "radical", i ha dit que "no podem consentir que es dediquin a apallissar a joves que l'únic que fan és defensar els drets i les llibertats de cadascú, i treballar des de l'organització juvenil de nostre partit per millorar el present i el futur de la nostra societat ".

Fa tota la impressió que des del PP es pretén silenciar Valtònyc, recordant les acusacions anteriors de Jorge Campos i la Fundació Círculo Balear, i especialent pel fet que han posat l'accent en l'activitat del seu compte de Twitter, que segons el PP està "plena de missatges amenaçadors com el que va posar ahir a la nit mateix i que deia: "Preciosa, la sang de pepers serà la nostra catifa vermella."  Una acusació que cerca en les lletres de les cançons per encausar Valtònyc sigui com sigui.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid