Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nepostisme
Xiulat i escridassat Bauzá també a Menorca

L'acció es va convocar via mòbil i les xarxes socials amb l'objectiu de protestar contra les retallades i les seves polítiques en matèria lingüística i contra els símbols nacionals.

18/01/2013 Política

La visita institucional de Bauzá era esperada a Manorca per alguns col·lectius i particulars, que en la vigília feren servir les xarxes socials i el mòbil per convocar una "concentració espontània". La cita era a les dotze a la plaça d'Artrutx de Ciutadella. Segons l'agenda oficial del Govern, el president tenia previst assistir a la missa solemne a la Catedral de Menorca i a la processó dels Tres Tocs en commemoració de Sant Antoni. L'acompanyaven, entre d'altres, el conseller Simó Gornés i la presidenta del Parlament, Margalida Durán, segons informa Diari de Balears

Precisament, quan la processó partí de la Catedral, ja es varen sentir els primers xiulets, que es convertiren en cops de clàxon 15 minuts després, quan la desfilada arribà a l'altura d'Artrutx. Allà, una dotzena de persones, moltes amb casseroles, començaren a xiular el president, la qual cosa provocà l'adhesió d'alguns ciutadans que seguien la processó.

Segona escridassada

L'escridassada es va repetir una segona vegada, després que la regidora més jove de la Corporació, Noemí Camps, fes els Tres Tocs. Tot just acabar el ritual, l'Agrupació Musical va interpretar l'himne d'Espanya. Els primers compassos varen ser saludats amb tímids aplaudiments, que tot seguit es varen convertir en xiulets i més xiulets, gairebé tan perceptibles com els primers. El president Bauzá seguia l'acte institucional des de la cua de la processó, acompanyat pel batle, José María de Sintas, i va suportar les recriminacions amb gest seriós i circumspecte.

En una paraula, Bauzá, a qui el portaveu adjunt del PSIB-PSOE, Vicenç Thomàs, havia acusat dimecres de "fugir" a Menorca per esquivar les protestes a Mallorca, tampoc no les pogué evitar.

Se'n va escapat

De fet, el president, que ja en la vigília no havia estat present en l'acte institucional de Sant Antoni de l'Ajuntament de Ciutadella, va optar per abandonar precipitadament el municipi. Quan la processó va arribar al Consistori i es va dissoldre la comitiva, va saludar els membres de la Corporació i va partir. Una furgoneta l'esperava a la porta.

Faltaven encara quatre hores i mitja per a l'acte institucional programat per a l'horabaixa a la seu del Consell. Ja sense ell, els regidors i el batle varen anar a peu fins al geriàtric per compartir amb els interns el suc que se'ls acostuma a servir cada Sant Antoni.

 

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid