Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Nova denúncia contra Valtònyc per les seves cançons crítiques

El batle de Sineu, Pere Joan Jaume (PP), i la presidenta de l'agrupació local de les Nuevas Generaciones del partit, Laura Montenegro, presentaran una querella contra el raper

24/08/2012 Drets i Llibertats

Continua la persecució contra el raper mallorquí Josep Miquel Arenas "Valtònyc" [Twitter | Myspace], detingut i deixat en llibertat amb càrrecs dimecres arran de la denúncia del president de l'entitat d'expresa dreta Círculo Balear, Jorge Campos, per la lletra d'aquesta cançó. El jove cantant ha reaccionat contra la nova denúncia a través de Twitter, on ha afirmat que no el faran callar.

Aquest divendres s'ha conegut que el batle de Sineu, Pere Joan Jaume (PP), i Laura Montenegro, presidenta de l'agrupació local de les Nuevas Generaciones del partit, també presentaren una denúncia contra el cantant. Segons informa el DBalears, dimecres presentaran una querella en el seu cas per les cançons Sineu serà Afganistan i Noves degeneracions

Injúries a la corona

Arran de la denúncia de Campos, a Valtònyc li han imputat els delictes d'incitació a la violència i injúries a la corona espanyola per la combativitat i contingut crític de les seves creacions.

Per Circo Balear, una cançó que el raper va compondre com a resposta al cas 9 de Palma, un procés repressiu que va aixecar una gran onada de solidaritat arreu dels Països Catalans després que Campos denunciés 11 militants de Maulets per "injuriar-lo i amenaçar-lo" durant una manifestació contra la corrupció celebrada el 2010 a la capital balear. Un tema també en solidaritat amb els acusats dels incidents del 31-D i en denúncia als enemics de la llengua catalana a les Illes Balears i a les noves generacions del PP de Sineu.

La defensa de la terra i la lluita de classes, constants a les seves cançons

I és que en les seves cançons Valtònyc quasi sempre defensa Mallorca i la llengua catalana dels atacs que pateix i, alhora, critica la manipulació lingüística del Círculo Balear, fa una crítica al sistema capitalista i a les seves conseqüències sobre la població i denuncia la destrucció del patrimoni natural de l’illa, entre altres. Les seves composicions són també molt crítiques amb la monarquia espanyola.

Valtònyc no s'ha arronsat i ha respost aquesta persecució contra ell amb un nou rap Segrestat a mans del capital (2012). Tot mentre els suports que rep no paren de créixer, com tampoc els consums de les seves composicions. La majoria es poden descarregar lliurement a través d'Internet, com és el cas de Mallorca és ca nostra i Residus d'un poeta, setè i sisè treball respectivament.

Suports que no paren de créixer

Organitzacions i col·lectius s'han solidaritzat amb el jove, com ara Arran, Endavant OSAN, MDT, SEPC, Felanitx en Moviment o el Col·lectiu Albaïna, i també els Joves d'Esquerra Unida o Biel Barceló, secretari general del PSM.

Alhora, cantants com Xavi Sarrià, Francesc Ribera "Titot" o Cesk Freixas i grups com Obrint Pas, Aspencat, Odi, Orxata Sound System, Opció K-95 o La Gossa Sorda, entre altres, també s'han solidaritzat amb Valtònyc.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid