Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Bunyola
4 independentistes detinguts en una protesta contra Bauzá

La manifestació transcorria en un ambient festiu fins que ha aparegut la Guàrdia Civil i ha efectuat detencions, segons col·lectius independentistes

28/05/2012 Drets i Llibertats

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns a la tarda quatre manifestants a Bunyola en el marc d'una protesta contra el president balear, José Ramón Bauzá. Segons ha informat l'Esquerra Independentista de Mallorca (EIM), un d'ells seria membre del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i un altre d'Endavant (OSAN). De la seva banda, la JERC ha explicat que un altre detingut és militants d'aquesta organització. Els independentistes han estat emmanillats, detinguts i conduïts dins els vehicles de la Guàrdia Civil. 

El diputat d'ERC Joan Tardà formularà dimecres una pregunta al Congrés dels Diputats per demanar explicacions sobre l'actuació policial de Bunyola.

Davant d'aquestes detencions, s'ha convocat una concentració de suport a davant de la caserna de la Guàrdia Civil del Pont d’Inca, que és on hi ha els quatre detinguts.

Pels volts de les vuit del vespre cinc vehicles de la Guàrdia Civil s'han presentat al lloc de la convocatòria i diversos antiavalots han procedit a detenir alguns dels manifestants. Segons diversos testimonis, ho han fet emprant la violència i sense cap motiu aparent, ja que la manifestació transcorria en un ambient pacífic i festiu i sense incidents.

Alerta Solidària denuncia que "la Guàrdia Civil ha actuat sense miraments a Bunyola i per sorpresa de tothom" i assegura que "ha triat a dit quatre persones, dues d’elles militants de l’Esquerra Independentista" tot i que "en cap moment cap de les persones concentrades havia desobeït, resisit, oposat, a res". "El dret a la protesta a Mallorca ha quedat del tot trepitjat amb aquesta actuació tan lamentable", lamenta l'organització antirepressiva.

De la seva banda, Endavant ha exigit la llibertat immediata de totes les persones detingudes, que s'aturi la repressió i la violència envers les manifestacions i actes de protesta contra el Govern Bauzá i que es respecti la integritat física i psicològica de les detingudes.

El cas és que des de fa ja uns dies, Bauzá és rebut allà on va amb escrissades i xiulets. La ciutadania illenca vol mostrar així el seu descontent i denunciar les agressions contra el català i les retallades dels serveis públics com la sanitat i educació que està practicant l'executiu. Hi han hagut protestes a Manacor, Inca, Sa Pobla, Pollença, Santa Margalida, Artà, Capdepera i Eivissa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid