Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nepostisme
Bauzá també rep escridassades a Santa Margalida i Pollença

Els manifestants van llançar alguns ous i globus d'aigua contra la comitiva del PP i algú va arribar a llançar un tros de plom que va impactar en la cama d'un periodista

23/05/2012 Política

José Ramón Bauzá rebé ahir dues escridassades: primer a Pollença i després a Santa Margalida. La situació més tensa es visqué a Pollença, quan alguns manifestants copejaren els vidres del cotxe presidencial amb ell a dins. També li varen tirar ous i globus d'aigua i un objecte de plom, segons informa Diari de Balears

El cap de l'Executiu arribà a Pollença a les 19.30 hores. Prop de 300 persones, a les quals després se n'afegí un centenar més, l'esperaven. Portaven casseroles i pancartes i cridaven contra el dirigent popular i a favor de la llengua. Una trentena d'agents de la Guàrdia Civil, part dels quals pertanyien a la Unitat de seguretat ciutadana (Ucsic), vigilaven que no s'hi registrassin incidents.

Quan el president va baixar del cotxe, li llançaren 8 o 9 ous, globus d'aigua i un objecte de plom, que pegà de rebot al genoll de Pere Bota, fotògraf del Grup Serra. Un ou ferí un càmera de la televisió autonòmica i, més tard, a una periodista d'un altre mitjà li estiraren els cabells.

El moment més tens arribà després de la reunió que Bauzá mantingué amb el comitè local del Partit Popular, a l'hora de partir. Una vintena de concentrats esquivaren el cordó policial i s'assegueren damunt l'asfalt, als dos carrers per on la comitiva podia sortir. El bloqueig funcionà i els dos cotxes estigueren prop de cinc minuts per partir. Intentaven avançar, arrancant i parant. En aquell moment, alguns concentrats copejaren els vidres dels vehicles i els estamenejaren. Finalment, la Guàrdia Civil aconseguí desallotjar els joves -amb algunes empentes- i la comitiva partí. Els manifestants, però, continuaren la protesta, tornaren a la seu del PP i s'assegueren davant per mostrar indignació contra l'actuació policial.

"N'han de venir de casta"

A Santa Margalida, una gran pancarta amb la frase "De porcs i de senyors, n'han de venir de casta" donava la ‘benvinguda' al president del Govern. Darrere, al voltant de 200 persones cridaven proclames a favor de la llengua pròpia i contra les retallades. També cantaven gloses. De fet, el matí, algú va repartir un full amb gloses fetes a partir de la coneguda tonada de Sor Tomasseta.

A Santa Margalida no es va viure tanta de tensió. El desplegament policíac fou també enorme. Fins i tot es desallotjà la plaça de la Vila (el PP té la seu en un bar de la plaça, el mateix on la té la penya del Madrid). El perímetre de seguretat era gran, de manera que els qui protestaven sols arribaren a veure el cap de l'Executiu des de 30 metres de distància. No li llançaren ous ni altres objectes. Bauzá visitarà dijous Artà i ja es munta una altra casserolada.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid