Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RETALLADES
L’Ajuntament de Mataró incompleix l’acord d’abonar la paga extraordinària als treballadors

Tot i haver-ho aprovat en una resolució, el consistori no fa cap gest per complir-ho, com sí que ho han fet altres administracions

17/12/2012 Laboral

L’Ajuntament de Mataró va aprovar el passat 7 de novembre una resolució de la CUP i d’ICV-EUiA que demanava al consistori el pagament de la part proporcional de la paga extraordinària de desembre i la paga addicional de complement específic.

La proposta de resolució responia el Reial Decret-llei 20/2012, de mesures per garantir l’estabilitat pressupostària, que carregaven un cop més el pes de la crisi sobre els treballadors tot retallant-los un 7% del salari.

Els sindicats han denunciat, però, que el govern municipal no ha fet cap pas per dur a terme la proposta acordada pel Ple municipal, mentre que altres administracions públiques, com l’Ajuntament de Barcelona o el Parlament del País Basc, han anunciat que sí que abonarien la paga extraordinària als seus funcionaris després de negociar-ho amb els sindicats.

La CUP mataronina, arran d’això, ha recordat que les condicions laborals dels treballadors contrasten fortament amb la protecció dels privilegis dels més rics i del sistema financer; i ha manifestat que “l’actual govern, per justícia i sentit democràtic, hauria de complir l’acord aprovat al Ple municipal tot aplicant les mesures més fiables i consensuades amb els sindicats representants de la part social”.

Per això, CUP i ICV-EUiA s’han unit novament per proposar al Ple de l’Ajuntament de Mataró que s’apliqui l’acord de retribuir la paga extraordinària als treballadors de l’Ajuntament i que el govern municipal negociï amb els sindicats aquest procediment.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid