Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estafa
La Riera de Mataró s'omple d'indignació contra els privilegis i estafes de la banca

La CUP presenta una moció perquè l'Ajuntament deixi de pagar els crèdits que té pendents amb Caixa Laietana fins que l'entitat torni els diners a les persones afectades per l'estafa de les "preferents".

05/12/2012 Economia
Centenars de persones mostren la seva indignació davant la Caixa Laietana Centenars de persones mostren la seva indignació davant la Caixa Laietana

Centenars de persones es van aplegar ahir al vespre davant l'oficina de Caixa Laietana a la Riera de Mataró per denunciar l'escandalosa indemnització que rebrà el fins ara president de Caixa Laietana, Josep Ibern.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) havien convocat la protesta. També es va afegir el col·lectiu €stafabanca Mataró d'afectats per les participacions preferents, que van evidenciar el drama social que han produït i produeixen aquestes pràctiques irresponsables perpetrades per Caixa Laietana i altres entitats bancàries, que han deixat a l'estacada milers de persones que s'han quedat sense els seus estalvis.

Durant la concentració, el militant de la CUP Juli Cuéllar va avançar que el Grup Municipal de la CUP ha presentat una moció per a ser debatuda i votada en el Ple Municipal del proper dijous 13 de desembre on proposen que com a mesura de pressió l'Ajuntament deixi de pagar els crèdits que té pendents amb Caixa Laietana fins que l'entitat torni els diners a les persones afectades per l'estafa de les "preferents".

Cal recordar que que Josep Ibern, fins fa pocs dies president de Caixa Laietana, ha cessat del seu càrrec i rebrà una indemnització al voltant de 500.000 euros i quan es jubili, es beneficiarà d'un pla de pensions que li garanteix 2 milions d'euros.

Per a la CUP i la COS, les indemnitzacions i els privilegis adquirits pels directius de les entitats bancàries són una burla per les treballadores del sector (insidiosament amenaçats amb un ERO). Però, "sobretot, són un insult als milers de persones afectades per l'estafa de les preferents i a les famílies que ja no poden pagar les hipoteques i són desnonades de casa seva per la força" van denunciar en un full volant repartir ahir durant la concentració

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid