Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP impulsa una moció al Consell Comarcal del Gironès contra les retallades laborals

El text es posiciona contra l’eliminació de la paga extraordinària de Nadal al personal del consell i proposa que els consellers renunciïn a la part proporcional de la retribució

18/12/2012 Política

La CUP, com ja va fer a Celrà i Girona entre altres municipis, ha impulsat una moció al ple del Consell Comarcal del Gironès per mostrar el rebuig a les mesures aplicades pel govern espanyol que retallen en la seva totalitat la paga extraordinària de Nadal de les treballadores i treballadors del Consell Comarcal. La moció també requereix al govern de la Generalitat que iniciï els tràmits legislatius necessaris per evitar les ingerències dels governs espanyol i català en la potestat d'autoorganització municipal o comarcal. És probable que la moció s'aprovi perquè compta amb el suport de diversos grups, a més de la CUP.

La formació també proposa que els consellers renunciïn a la part proporcional de la paga per destinar-la a serveis socials o a pagar el deute amb els menjadors escolars. La CUP de Girona ja va presentar aquesta moció al Ple de l'Ajuntament de Girona en el ple del desembre, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ja va renunciar a la paga extraornària de Nadal en solidaritat amb els i les treballadores. La CUP també aposta perquè, a partir d'ara, les retallades de drets laborals a les treballadores i treballadors s'apliquin als representants polítics del Consell Comarcal de forma automàtica, en el cas d'aplicar-se'n de noves al llarg del 2013.

Propostes per reduir els sous dels consellers

La CUP ja ha presentat diverses propostes al Consell Comarcal del Gironès per tal de rebaixar els sous i les atribucions que actualment tenen els representants polítics de l'organisme. Ja en el ple de constitució, els dos consellers de la CUP van fer notar la seva disconformitat amb el nivell de retribucions acordat, i posteriorment la CUP va presentar una moció reclamant-ne una baixada dràstica. En cap de les dues ocasions la proposta va prosperar.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid