Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Celrà també es declara municipi lliure i sobirà

A Santa Coloma de Farners CiU i el PSC tomben la moció

19/09/2012 Política

Celrà ja és municipi lliure i sobirà. Aquesta població gironina governada per la CUP va aprovar al ple municipal d'aquet dimarts la moció presentada per Celrà per la Independència (ANC) amb els vots a favor de la CUP, Icelrà, Entesa i una regidora de CiU.

D'aquesta manera, 10 dels 11 regidors hi van votar favorablement. L'únic que s'hi va oposar va ser l'altre regidor de CiU, que es va abstenir en considerar que la decisió és del govern català i va afirmar que la qüestió tractada en la moció “no és una prioritat per la gent de Celrà”, en unes declaracions que recull El Punt Avui.

L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), va contestar-li que “potser hi ha altres prioritats, però sí que és una necessitat, sens dubte”. Cornellà va dir que “els ajuntaments també han de fer un pas endavant en aquesta qüestió, tal com va fer la ciutadania l'Onze de Setembre passat, el 10 de juliol del 2010, o durant les consultes sobiranistes".

En canvi, Santa Coloma de Farners no es va declarar territori català lliure al ple de dimarts. L'equip de govern, format per CiU i el PSC, va votar en contra de la moció presentada per ERC, Colomencs pel Canvi i la CUP. Això, tot i que l'alcalde, Antoni Solà (CiU) es declara "totalment independentista". Amb tot, considera que el text és "incomplet" i està presentat de forma "precipitada".

També dimarts el ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar per unanimitat donar suport i defensar el pacte fiscal i la hisenda i l'agència tributària pròpies. Al pròxim ple, previst per la setmana que ve, podria debatre's la declaració de terrirtori català lliure i sobirà, tal com ha demanat l'ANC.

12 municipis ja són lliures

Amb Celrà, ja ara són 12 les localitats catalanes que han aprovat iniciatives similars. Va obrir la veda Sant Pere de Torelló i s'hi va afegir Calldetenes el mateix dia, Cervià de les Garrigues, Marçà, La Bisbal del Penedès, Premià de Dalt, Arenys de Munt, Bolvir, Vic, Tortosa i Argentona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid