Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Justícia social
La mobilització popular aconsegueix aturar el desnonament de Celrà

L'Ajuntament, amb Dani Cornellà al capdavant, ha estat dels primers a implicar-se en la lluita contra els desnonaments

29/09/2012 Drets i Llibertats

El poble de Celrà va impedir aquest divendres que dos veïns fossin desnonats. La mobilització popular d'aquesta població del Gironès, que va abraçar des de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), passant per organitzacions independentistes com Arran, fins al mateix alcalde, va impedir que una dona de 80 anys i el seu fill de 56 fossin expulsats de casa seva. La Caixa els demana 120.000 euros.

La comitiva judicial s'havia de presentar a dos quarts de dotze del migdia al número 9 del carrer Parets. Però no ho va fer. Posteriorment els Jutjats de Girona van informar que havien ajornat l'execució hipotecària sine die.

Les desenes de solidaris que es van acostar fins al domicili dels dos veïns afectats per donar-los suport i per impedir el desnonament, van celebrar l'ajornament.

Dels primers ajuntaments a implicar-se contra un desnonament

En aquesta mobilització hi ha tingut part activa el mateix Ajuntament de Celrà, que és dels primers que batalla per frenar un desnonament. Durant la setmana, l'alcalde, Dani Cornellà (CUP), ha fet una crida a participar a la concentració per defensar els dos veïns afectats i ha enviat una carta als Jutjats de Girona.

Però la lluita contra els desnonaments ve de lluny. El passat 8 de maig l'Ajuntament de Celrà va acordar que en el cas de detectar un desnonament al municipi es convocarien els directors de les entitats financeres afectades per intentar acordar mesures que permetin la moratòria dels processos de desnonament. A més, també es va acordar demanar als jutjats que aturin els desnonaments mentre la part afectada intenta arribar a un pacte o solució.

Cornellà, a més, ha enviat una carta als Jutjats en representació de l'Ajuntament on demana que s'aturi el desnonament d'aquests dos veïns. A la missiva, Cornellà exigeix l'aturada del desnonament i demana una solució pactada, com és el lloguer social de l'habitatge.

"L’Ajuntament de Celrà està al costat de la família igual que la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), la qual assessora a la família i al propi consistori", conclou la carta.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid