Gira documental
"L'Operació Garzón" es presenta a Blanes, Celrà i Guissona

A Celrà el documental es projectarà en l'acte de presentació de l'organització Arran Llera de Ter

30/08/2012 Política

El documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català reprèn la seva gira de presentacions per pobles i ciutats dels Països Catalans després d'unes setmanes de recés estival. Aquest mateix dijous el documental es projectarà a Blanes i dissabte a Celrà i Guissona.

A Blanes el treball es presentarà juntament amb eel llibre Terra lliure, punt de partida aquest dijous a la sala de plens de l'Ajuntament de Blanes. L'acte, organitzat per la CUP, comptarà amb la participació dels encausats del 92 Joan Rocamora i Josep Musté, alhora coautors del llibre. Després de la presentació del llibre i la projecció del documental es realitzarà un torn de debat obert.

Segons ha explicat la CUP en un comunicat, amb aquest acte vol "remarcar i explicar obertament una part de la història recent del moviment independentista al nostre país". "Una història que sovint ha estat silenciada i menystinguda si més no per una part important dels grans mèdia", afirma.

La formació veu "molt necessari" fer aquest exercici de memòria històrica sobre Terra Lliure, una organització que va marcar l'evolució del moviment independentista als Països Catalans, i sobre la ràtzia repressiva de l'estat espanyol l'any 1992 contra l'independentisme català, amb l'anomenada operació Garzón.

A Celrà i Guissona, dissabte

Dissabte el documental es presentarà per partida doble a les 7 de la tarda a Celrà i Guissona. A Guissona l'acte se celebrarà a la sala de plens de l'Ajuntament i comptarà amb les intervencions dels encausats Joan Rocamora, també membre de Llibertat.cat, i Jordi Bardina. La projecció està organitzada per Segarra per la Independència, territorial de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), i l'Assemblea de Joves de Cervera.

En el cas de Celrà, l'esdeveniment se celebrarà a l'Ateneu de Celrà en el marc de la presentació de la nova organització juvenil independentista Arran Llera del Ter. La presentació, organitzada per Arran amb la col·laboració de la CUP, comptarà amb la xerrada de l’independentista gironí Carles Bonaventura, detingut durant la ràtzia repressiva.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid