Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regeneració democràtica
Celrà declara tots els membres de la casa reial persones no grates

L'Ajuntament de Celrà també ha rebutjat la injecció de 23.500 milions d'euros públics a Bankia i demana que no pugui executar més desnonaments

15/06/2012 Política

L'Ajuntament de Celrà ha declarat persones non grates tots els membres de la casa reial espanyola, inclòs és clar el rei Juan Carlos de Borbón, declarat també indesitjable per Berga, Ripoll i Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona). El municipi gironès governat per la CUP és doncs la quarta població catalana que rebutja la monarquia amb el matís -nou- que ho fa amb tots els membres de la casa reial.

La moció, presentada al ple de dimarts per la CUP i Icelrà, va ser aprovada amb els vots a favor d'aquests dos grups. A més de declarar no grates les persones de la família reial, insta la resta de municipis del Gironès a revocar qualsevol acord de ple que doni algun tipus de reconeixement o honors a la casa reial espanyola o als seus membres, així com a Francisco Franco.

A més, reprova qualsevol règim autoritari o monàrquic arreu del país i declarar que "com a societat democràtica que volem ser necessitem un sistema polític on totes les persones siguin iguals en drets i deures i sense privilegis". Això és "un Estat Català basat en la igualtat, la fraternitat i la llibertat".

En contra de donar 23.500 milions a Bankia

El ple de l'Ajuntament de Celrà va aprovar tmabé una moció presentada per la CUP, Icelrà i CiU que rebutja la política econòmica del govern espanyol envers Bankia i li demanen que ja que ha rebut un total de 23.500 milions d’euros dels contribuents aquesta entitat "no pugui executar més desnonaments de persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca que en el seu dia van contractar amb aquesta entitat financera".

Segons assenyala, Bankia "com a mínim té el deure moral de no xuclar mes diners del conjunt de la població perquè ja s’han socialitzat les seves pèrdues amb l’acció d’injecció de capital públic que ha dut a terme el govern de l’estat". A més, l'acord demana al govern de Mariano Rajoy que els diners públics es recuperin amb els seus interessos corresponents i que "actuï i demani responsabilitats penals als autors i/o responsables de Bankia que han provocat aquesta greu situació".

En aquest context, l'Ajuntament va aprovar una altre moció de la CUP, Icelrà i CiU per eliminar la plusvàlua que han de pagar les famílies als ajuntaments pel desnonament dels seus habitatges.

Deute en descens

El ple va aprovar amb els vots favorables de la CUP, Icelrà i CiU i l'abstenció de l'Entesa els comptes generals del 2011. Segons es desprèn dels comptes, el deute de l'Ajuntament de Celrà a 31 de desembre de 2011 se situava en un 20,4%, fet que palesa que l'endeutament per habitant s'ha reduït de manera considerable durant l'exercici 2011, situant-se a 178 euros per habitant, en front dels 198 euros/habitant de l'exercici 2010.

D'altra banda, el període mig de pagament de factures l'any 2011 és de 56,26 dies, aconstant-se així als 50 dies que marca la llei. El romanent de tresoreria ha estat de 403.989 euros, tot i que s'ha procedit a realitzar una depuració del pendent de cobrament, motiu pel qual s'ha donat de baixa drets reconeguts per un import de 781.700 euros que figuraven com a pendents de cobrament.

L'Ajuntament de Celrà també ha declarat Sant Joan festa nacional dels Països Catalans, ha donat suport al moviment popular d'insubmissió als peatges i s'ha postulat a favor del corredor meditarrani.
 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid