Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Regeneració democràtica
La CUP vol retallada de sous al Consell Comarcal del Gironès

"És indigne que s’estiguin aplicant retallades severes en àmbits sensibles socialment mentre al mateix temps es mantenen uns nivells de retribució clarament sobredimensionats per als càrrecs polítics del Consell”

19/06/2012 Política

La CUP, que té dos consellers al Consell Comarcal del Gironès, ha demanat una retallada dels sous dels polítics que en formen part.

Per això ha presentat una moció, que es debatrà dimecres, on demana una rebaixa de les retribucions dels càrrecs polítics de la institució a canvi d’augmentar les partides destinades a polítiques socials i de foment de l’ocupació.

El text demana “modificar l'acord de cartipàs a fi i efecte de rebaixar substancialment les retribucions adscrites als diferents càrrecs electes amb representació al Consell” i en concret proposa rebaixes del “30% per aquells càrrecs que percebin retribucions superiors als 15.000 euros anuals en aquest Consell Comarcal” i d'un 15% per a la resta”.

Per la CUP, és "indigne que s’estiguin aplicant retallades severes en àmbits sensibles socialment mentre al mateix temps es mantenen uns nivells de retribució clarament sobredimensionats per als càrrecs polítics del Consell”.

En la moció, la formació proposa destinar l'estalvi dels salaris al foment de polítiques d'ocupació i formació i al Consorci de Benestar Social. La CUP ha reclamat a la resta de partits que donin suport a la proposta per “responsabilitat, austeritat i ètica democràtica”.

Navarro i Cornellà cedeixen el seu sou

Aquest no és el primer cop que la CUP tracta el tema dels sous dels càrrecs polítics del Consell Comarcal del Gironès. Ja a començaments del mandat, durant l’aprovació del cartipàs, la formació es va mostrar molt crítica amb els nivells de retribució aprovats.

En aquest sentit, van decidir cedir íntegrament el seu sou a la CUP per evitar així l'acumulació de sous i càrrecs.

Igualment, el passat mes de gener la CUP va demanar a l’anterior vicepresidenta del Consell, Concepció Veray (PP), que renunciés al seu sou al Consell, ja que en aquell moment Veray acumulava tres sous simultàniament pels seus càrrecs al Congrés espanyol de Diputats, a l’Ajuntament de Girona, i al mateix Consell Comarcal del Gironès.

La consecució de dos consellers a la cambra va ser valorat per la CUP com "un esdeveniment històric per l'esquerra independentista de la comarca". Des de llavors, la formació ha aprofitat els dos seients al Consell Comarcal del Gironès per treballar i reclamar que aquest deixi de ser un espai polític "opac i desconegut per la ciutadania de la comarca i esdevingui un ens transparent on tothom sap què s'hi fa i què s'hi pot demanar".


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid