Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El Consell Comarcal del Gironès aprova la moció de la CUP sobre l'N-II

La proposta exigeix el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines i proposa la gratuïtat d'alguns trams de l'autopista AP-7

19/04/2012 Política
El ple del Consell Comarcal del Gironès va aprovar aquest dimecres una moció de la CUP que exigeix el desdoblament de l'N-II a les comarques gironines i proposa la gratuïtat d'alguns trams de l'autopista AP-7 mentre la problemàtica persisteixi.
 
Tots els consellers comarcals hi van votar a favor excepte els dos del PP perquè segons va al·legar la portaveu, Cuca Mascort, el govern espanyol ja ha mostrat el seu compromís amb la futura autovia desencallant el desdoblament. Mascort va dir que la moció no era necessària perquè l'executiu espanyol hi invertirà quan hi hagi disponibilitat pressupostària.

El text formulat per la CUP, amb dos consellers al Consell Comarcal del Gironès, Jordi Navarro i Dani Cornellà, denuncia la inseguretat viària provocada per l'abandó i l'estat de provisionalitat d'alguns trams de l'N-II, alguns dels quals passen per la comarca del Gironès, i recorda que es tracta d'una de les carreteres amb més sinistralitat de la xarxa viària catalana.

En aquest sentit, Dani Cornellà, alcalde de Celrà i portaveu del grup de la CUP al Consell, va expressar el suport de la CUP a la iniciativa ciutadana #novullpagar que promou la insubmissió als peatges. "Entenem que aquesta situació no es pot perllongar, i considerem injust que ACESA, a través del peatge de l'AP-7, continuï engruixint les seves butxaques a costa dels ciutadans", va afirmar Cornellà.

La formació ha rebut amb indignació el descens de la inversió a les comarques gironines, especialment pel que fa a infraestructures sensibles com ara la mateixa N-II o les obres del tren convencional a la ciutat de Girona, i és per això que reclama un posicionament ferm a les institucions del territori per tal de defensar els interessos ciutadans. La CUP creu que cal "exigir el compliment dels compromisos pel que fa a la millora de les infraestrucures viàries i ferroviàries de les comarques gironines, un dèficit històric que sembla que el PP, com abans el PSOE, té intenció de perpetuar".

Aprovat el pressupost del Consell


El ple del Consell Comarcal del Gironès també va aprovar, amb els vots a favor dels grups de CiU i PP i els vots en contra de PSC, ERC, ICV i CUP, el Pressupost del 2012 amb una inversió total de 17.244.587,86 milions d'euros. El president del Consell Comarcal del Gironès, Jaume Busquets, assegura que "es tracta d'un pressupost que s'adequa a la situació actual de restriccions econòmiques que pateixen el conjunt de les administracions públiques". Busquets va defensar que el pressupost "respon a les necessitats reals de la comarca i en prioritza les bàsiques, complint amb les expectatives del territori".

La CUP va votar en contra d'un pressupost "pactat entre CiU i PP" com a mostra de protesta pels sous dels càrrecs de direcció política de la institució, especialment la presidència i la vicepresidència, que la formació considera "sobredimensions i abusius, especialment en l'actual context". Els dos consellers de la CUP, que cedeixen els seus sous, van justificar el seu vot en contra del pressupost per la manca de transparència sobre la gestió econòmica de la institució comarcal, i va registrar una bateria de preguntes reclamant més informació.

Un ple més aviat del normal pel Barça

El Consell Comarcal del Gironès va decidir avançar el ple de dimecres pel partit de futbol que es va disputar a Londres entre el Chelsea i el Barça. El conseller comarcal del grup socialista Miquel Àngel Chamorro va criticar la decisió de la Junta de Portaveus i ho va titllar de "frivolitat" perquè no contribueix a millorar la imatge deteriorada de la classe política.
Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid