Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espectacle biogràfic sobre la vida de Vicent Andrés i Estellés

Es pot veure al teatre de Barcelona fins el 23 de gener

"Poseu-me les ulleres" narra la vida del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. L'espectacle proposa una recerca dels episodis més rellevants de la seva existència i buscar les connexions que existeixen entre la seva vida i la seva obra per tal d'oferir a l'espectador un conjunt de sensacions emocionals, catàrtiques, que el vinculen d'una manera íntima al cosmos del poeta valencià.

15/01/2011 21:28 Cultura
I en aquest sentit, l'espectador assisteix a la recreació del personatge central, Andrés Estellés, interpretat per l'actor Enric Juezas, en companyia d'un músic, Miquel Gil, un contertulià, Joan Peris, que comparteixen el que podria ser un vermut d'un diumenge de primavera a un antic cafè de Burjassot, en el nostre cas, regentat per la cantinera/contertuliana, Pilar Almeria.
 
Més enllà d'aquest quartet, Estellés/solista, guitarra/cantant, contertulia i cantinera, l'espectacle vol recrear, en un pla més abstracte, l'essència més espiritual del contingut de la poesia estellesiana. Així, la paret de fons d'aquest cafè, és un tul translúcid darrere del qual intervé fragmentadament la ballarina Isabel Anyó Andrés. Aquest espai més abstracte, més oníric, està habitat només per un senzill escriptori que ens ha de fer present, per contrast amb l'espai del cafè, l'àmbit del poeta en la seua més estricta intimitat. És en aquest espai mental, de record, més teatral, si es vol, on Isabel interpreta les coreografies que Toni Aparisi ha creat per potenciar, per a sintetitzar a través de la dansa el moments de l'espectacle més relacionats amb la poesia.


I per acabar, sobre el tul es projecten petits fragments bé de paisatges vinculats als versos d'Estellés, bé fragments d'entrevistes realitzades a personatges que ens il·luminen la figura del nostre protagonista des de punts de vista diversos: els seus fills, els seus amics de Burjassot, els intel·lectuals que han estudiat la seva obra o el seu editor.


L'espectacle està concebut i estructurat com un concert de música popular per guitarra, veu, orador, contertulià, cantinera, ballarina i vídeo. Un sextet peculiar per recórrer l'existència d'un poeta irrepetible.

 

Fitxa:

DIRECCIÓ: Pep Tosar
DRAMATÚRGIA: Evelyn Arévalo i Pep Tosar (Un espectacle basat en la vida i obra de Vicent Andrés Estellés)

REPARTIMENT:
Pilar Almeria
Isabel Anyó
Miquel Gil
Enric Juezas
Joan Peris

MÚSICA EN DIRECTE: Miquel Gil

ESPAI ESCÈNIC: Fet d'encàrrec
VESTUARI: Enric Garcia
IL·LUMINACIÓ: Pep Tosar i Carlos Atienza
REALITZACIÓ AUDIOVISUAL: Blai Tomàs
COREOGRAFIA: Toni Aparisi i Chus Moreno

PRODUCCIÓ: Companyia Teatre Micalet

 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid