Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Encenen la metxa de la mascletà 2010-2011 amb la Festa Estellés al Centre Social Terra a Benimaclet

El retrobament començà aquest dissabte 18 de setembre a les sis de la vesprada, quan el Terra obrírem les portes amb la inauguració de l'exposició de fotografies d'Enric Sanchis (mestre del CEIP “Pare Català”)
 
Desprès d'una llarga nit de pluja i llamps, amb un sol que anunciava un gran dia de festa i compromís, arribà l'esperat moment del retorn al barri de Benimaclet Viu i del Centre Social Terra desprès d'un merescut descans a l'agost calorós valencià. Dins de les dates a les quals Benimaclet celebra les seues festes, nosaltres volguérem participar amb les nostres Festes Populars de Benimaclet.

21/09/2010 23:07 Cultura

El retrobament començà aquest dissabte 18 de setembre a les sis de la vesprada, quan el Terra obrírem les portes amb la inauguració de l'exposició de fotografies d'Enric Sanchis (mestre del CEIP “Pare Català”) que ens mostra una mica del nostre patrimoni i història més recents. Una història que alguns (ajuntaments, generalitats... sangoneres) ens volen amagar i destruir, com ja feren fa uns anys amb la destrucció de la mil·lenària horta de Benimaclet. Evidentment, la primera tasca per salvar el nostre patrimoni passa per conèixer-lo, estimar-lo i respectar-lo. I és per això, que aquesta exposició romandrà al Terra perquè el barri puga gaudir-la.

Imatge activaA les set arribà el torn de la projecció del documental “Més enllà del mur” amb la presència de Xavi (d'Obrint Pas) i Irene (de la Xarxa de Solidaritat amb Palestina dels Països Catalans). Amb les imatges i les paraules dels seus protagonistes, les prop de 50 persones que assistiren al passe entengueren com els acords i sons de les nostres arrels poden creuar mars per construir ponts de solidaritat i trencar murs d'aïllament, odi i violència contra el poble germà palestí.

Encara amb les paraules solidàries al nostre cap, començà al carrer “Reverendo Rafael Tramoyeres” l'anunciada Festa Estellés. Des de Benimaclet Viu, hem volgut recollir aquesta proposta de l'escriptor riberenc Josep Lozano (inspirada a la “Burns Supper” escocesa, on cada 25 de gener el poble escocès homenatja els seus poetes nacionals amb menjars tradicionals i lectures col·lectives) per retre homenatge a un dels nostres més grans i compromesos escriptors: Vicent Andrés Estellés. Començàrem amb un sopar preparat per la gent del Terra i de Maulets,al qual acudiren dues-centes persones (menudes i majors) que ompliren d'alegria, soroll i llum el carrer de Benimaclet. En acabar, el plat fort: el recital de poesia amb lectures del poeta de Burjassot. Les primeres paraules anaren a càrrec de diferents xiquetes i xiquets de l'escola “Pare Català” que ens emplenaren d'il·lusió per un futur assegurat i ens ficaren els pèls de punta comprovant com no han pogut silenciar la veu d'un poeta que perdura tot i els intents de les institucions polítiques per amagar l'obra d'un ciutadà que els era incòmode pel seu compromís amb la llengua, la terra i el poble. A continuació, i entre aplaudiments, altres veïnes i veïns del barri van recitar més poemes d'Estellés, alguns tan coneguts com “M'aclame a tu” o “Perquè aquest és el meu país”.

Imatge activaFinalment, arribà el torn de la música, on Rafa Xambó, Àlvar Carpi i Xavi Sarrià i Miquel Gironés (tots ells, coneguts músics de Benimaclet) aconseguiren omplir l'estelada i emocionant nit de Benimaclet amb notes de compromís, lluita i festa popular.

Per acabar, el punxa discos “Pasqu Selektor” alçà i feu ballar les assistents amb una selecció de música que tancà el que fou un dia i una nit feliç per tots aquells que lluitem per transformar Benimaclet i el món en un nou lloc de dignitat, justícia i llibertat.

Aquest, no només és el primer del que vulguem que esdevinga una tradició arrelada cada any al barri com a part de les Festes de Benimaclet, si no que també és el punt de partida d'un nou curs en el qual intentarem superar el llistó que ens imposàrem l'any passat amb l'organització de les Trobades d'Escoles en Valencià de la ciutat de València. El treball i el compromís estan assegurats. I la il·lusió d'un grapat de persones, veïnes, que hem decidit unir diferents generacions i idees per remoure les consciències i fer un veritable Benimaclet Viu. Espereu notícies nostres que aquest any serà divertit i el somni que naix a Benimaclet és possible.


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid