#Estellés
L'Espai Vilaweb i l'Espai País Valencià a Barcelona celebren la Festa Estellés

El col·lectiu Melderomer presenta “La veu d’Estellés”, una llista de peces que, o bé són poemes musicats, o són cançons que evoquen el poeta.

06/09/2012 Cultura
Vicent Andrés Estellés Vicent Andrés Estellés

A l'entorn del 4 de setembre, data de naixement de Vicent Andrés Estellés, se celebra la Festa Estellés, des de fa tres anys, que aplega lectura de poemes d'Estellés i sopars festius a molts pobles del País Valencià i en alguns de Catalunya.

En aquesta línia, per tercer any consecutiu, l'Espai Vilaweb organitza avui una lectura oberta al públic dels seus poemes i demà ho farà, l'Espai País Valencià en col·laboració amb Casa València a Barcelona.

La festa a l'Espai País Valencià consistirà en un sopar a la Casa València a Barcelona al carrer Còrsega, 335. A continuació, hi haurà un recital de poemes de Vicent Andrés Estellés. L'obrirà la Laia Carreras que deixarà la paraula perquè qualsevol dels comensals puga recollir-la i seguir dient versos d'Estellés.

El preu del sopar serà de 15 euros. Les places són limitades, així que cal que reservar a info@espaipaisvalencia.org.

El col·lectiu Melderomer se suma a l’Any Estellés

Des d’aquest setembre s’inicia l’Any Estellés, la celebració d’un any cultural en honor a una de les grans figures literàries valencianes. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i l’Ajuntament de Burjassot, i que compta també amb el suport de la Diputació de València.

El col·lectiu Melderomer també s'ha sumat a l’Any Estellés, i per això estan treballant en una sèrie de projectes que presentaran al llarg d’estos 12 mesos. Han iniciat l’homenatge amb “La veu d’Estellés”, una llista de peces que, o bé són poemes musicats, o són cançons que evoquen el poeta i els seus versos. Es tracta a més d’una llista col·laborativa, així que una volta subscrits a ella podeu afegir-hi aquella cançó en que el col·lectiu no havia pensat.

Durant aquest any, nombroses activitats serviran per homenatjar l’escriptor de Burjassot, tant a casa nostra com a l’exterior. Una exposició en el Centre del Carme, una mostra itinerant per centres educatius valencians, un congrés o una reunió científica són només alguns dels actes programats. A més, també s’editarà un còmic sobre la vida i trajectòria professional d’Estellés i s’està estudiant la reedició de la seua obra.