Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Cerdanyola, segon municipi al Vallès Occidental que demana una consulta independentista

Cerdanyola per la Independència (ANC) ha anunciat que buscarà comprometre els representants locals per organitzar el referèndum si l’Estat espanyol el prohibeix

28/09/2012 Política

Cerdanyola del Vallès va esdevenir ahir al vespre el segon municipi del Valllès Occidental, després d’Ullastrell, a avalar en acord de ple municipal la nova etapa en el procés cap a la independència nacional, després de la massiva manifestació de l'11 de Setembre a Barcelona amb el lema "Catalunya nou, Estat d’Europa."

Els grups municipals de Convergència i Unió (CiU), de Compromís per Cerdanyola (CxC), d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV) van fer possible que la moció independentista prosperés en aquesta gran ciutat de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

En aquest sentit, aquest matí Cerdanyola per la Independència (ANC) ha destacat en una nota de premsa  "la  valentia, alhora que elcompromís i el clima d'unitat en el que s'ha desenvolupat aquesta moció, i volem esperonar als partits polítics a continuar pensant en el país i en els seus ciutadans per sobre de tot". També ha subratllat que aquest acord és "un pas històric a Cerdanyola i a la comarca. Ens hem de felicitar que Cerdanyola sigui capdavantera, i desitgem que aquest fet animi a més viles a ciutats a seguir en aquest camí."

L’acord de ple aprovat ahir a Cerdanyola manifesta que Catalunya "té dret a decidir sobre el seu futur de manera lliure i democràtica" i insta el Parlament de Catalunya "a convocar el referèndum d’autodeterminació."  L'acord municipal també declara Cerdanyola del Vallès "municipi compromès amb la llibertat i la sobirania nacional de Catalunya, i compromesos amb el procés que pugui iniciar el Parlament de Catalunya en l'exercici del dret a decidir."

Aquest acord ha estat possible gràcies al treball de Cerdanyola per la Independència (ANC), que reclama continuar treballant conjuntament "amb la ciutadania, les entitats del nostre municipi, els agents socials i, de manera particular amb l'ANC, per fer cada vegada més àmplia la majoria social"

Aquest moviment popular per la independència admet que una consulta lliure d’autodeterminació organitzada pel Parlament pot ser desautoritzada per la legislació de l’Estat espanyol o posposada per diversos interessos o complicacions. Per aquest motiu Cerdanyola per la Independència (ANC) ha anunciat "que buscarà el compromís dels mateixos grups polítics perquè l’Ajuntament resolgui organitzar a nivell local la consulta, conjuntament amb la resta de viles i ciutats del nostre país, en cas que l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació de Municipis per la Independència així ho proposin." Apunten que la celebració d’un referèndum per la independència on s’hi expressi la voluntat popular "és la mesura més democràtica que la societat pot exercir per recordar a les institucions que la determinació del poble ha de ser escoltada." I recorden que compromisos similars ja s’estan prenent a diverses viles, pobles i ciutats catalanes."

Mocions també a Terrassa i Sant Feliu del Llobregat

Per una altra banda, en el ple municipal també celebrat ahir a Terrassa es va tombar la proposta per declarar-se territori lliure, tot i que sí es va aprovar la moció per un referèndum sobre la independència.

A Terrassa els vots del PSC, al govern local, i el PP van evitar que la ciutat se sumi als municipis catalans que s'han declarat territori lliure. Els vots del bloc espanyolista van superar els vots d'ICV-EUiA i CiU.

El consistori sí que va aprovar en canvi una moció de suport a l'organització d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya, semblant a la de Cerdanyola del Vallès.  També l'Ajuntament de Sant Feliu del Llobregat va aprovar ahir dijous una moció demanant que la Generalitat de Catalunya impulsi la celebració d'una consulta per l'autodeterminació.

Els vots a favor de CiU i ICV-EUiA i l'abstenció del PSC van permetre que el ple municipal egarenc aprovés la proposta de la consulta. El PP hi va votar en contra. Poc abans el ple havia rebutjat una esmena a la totalitat del PSC-PSOE, que advocaven per impulsar "una reforma de la Constitució espanyola per arribar a tenir un estat federal."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid