Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipis independentistes
Marçà i la Bisbal del Penedès es declaren "territoris catalans lliures"

Se sumen així als municipis de Sant Pere de Torelló i Calldetenes (Osona) i Arenys de Munt (Maresme)

11/09/2012 Política
Els regidors de Sant Pere de Torelló aprovant per unanimitat la declaració d'independència Els regidors de Sant Pere de Torelló aprovant per unanimitat la declaració d'independència

Els plenaris dels ajuntaments de Marçà (Priorat) i la Bisbal del Penedès (Baix Penedès) van aprovar ahir una moció de declaració de la independència de la nació catalana.

El text de la mocions insten el Parlament de Catalunya a declarar unilateralment la sobirania nacional en els propers dos mesos i, de l'altra, declaren els municipi de Marçà  i la Bisbal del Penedès "territoris catalan lliures".

Fa uns dies, els ajuntaments de Sant Pere de Torelló i Calldetenes, a Osona, i Arenys de Munt al Maresme també van votar una moció d'aquestes característiques.

Abstencions de CiU i PSC a la Bisbal del Penedès

Els set regidors a l'Ajuntament de Marçà són de la formació Miloquera-Acord Municipal -adherida a Esquerra-, però dos d'ells s'han abstingut per considerar que, abans, hagués calgut fer una consulta popular entre la població.

A la Bisbal del Penedès, s'ha aprovat amb els vots a favor dels sis regidors de l'equip de govern, d'ERC, i amb l'abstenció dels quatre de CiU i el regidor del PSC.

D'altra banda, la CUP ha anunciat que presentarà mocions en el mateix sentit a Sant Cugat i a Vic, ciutats on la formació té dos regidors al consistori.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid