Alliberament Nacional
El nucli de l'ANC de Cerdanyola s'estrenarà amb la projecció de "L'Operació Garzón"

La projecció té un doble objectiu: donar a conèixer uns fets molt desconeguts i denunciar el convenciment que un fet similar podria repetir-se

14/07/2012 Política

El dijous passat es va fer pública la constitució de Cerdanyola per la Independència (ANC), amb l'objectiu de treballar per la creació d'un estat "lliure, socialment just i econòmicament pròsper", segons va indicar Bernat Gaston, que va remarcar que, per assolir aquests objectius polítics "una eina imprescindible" és la independència de Catalunya.

En opinió de Gastón, portaveu d'aquesta assemblea unitària per la independència, que forma part de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), vol impulsar la Marxa per la Independència amb diverses activitats per conscienciar el major nombre de ciutadans possible perquè participin en la manifestació de l'11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya, sota el lema Catalunya: nou estat d'Europa, que es farà a Barcelona. L'entitat vol impulsar un referèndum vinculant sobre la independència, si és possible al 2014, ja sigui a través del Parlament o dels municipis.

La primera a d'aquestes activitats a Cerdanyola serà la projecció del documental L'Operació Garzón contra l'independentisme català, produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions, el dia 25 a la plaça de Jaume Grau (coneguda com a plaça de la Música). Aquesta projecció del documental sobre les detencions de 1992 serà gratuïta. Durant la roda de premsa es va explicar també que aquest documental ha estat possible gràcies al micromecenatge, via Verkami, de 277 persones que han aportat els 10.725 euros recollits per autofinançar-lo.

En aquest sentit, també es va explicar que la de Cerdanyola serà de les primeres projeccions del documental a la comarca. Xavier Costa, portaveu del Cerdanyola Decideix que va organitzar les consultes per la independència, va indicar que la projecció té un doble objectiu: donar a conèixer uns fets molt desconeguts i denunciar el convenciment que un fet similar podria repetir-se, tot i la condemna del Tribunal d'Estrasburg de 2004 i els repetits advertiments d'Europa perquè l'Estat espanyol respecti els drets humans.

Per una altra banda, Joan Rocamora explica que el documental mostra "la cara fosca" dels fastos del 92, la de "les tortures i la censura", i va destacar que durant les detencions es van produir també represàlies contra periodistes i mitjans -com L'Orquestra, de Catalunya Ràdio, que van denunciar aquests fets i va ser clausurat-, i que només mitjans com El Punt i El Temps van denunciar aquests fets seguint una coherència democràtica davant la censura exercida davant dels poders autonòmic i estatal. També va destacar que quatre periodistes van ser "detinguts i torturats" en el marc d'aquesta operació.

La setmana passada l'assemblea de Cerdanyola Decideix va aprovar la creació del nou col·lectiu, Cerdanyola per la Independència. Costa va remarcar que Cerdanyola Decideix va fer un bon paper en l'organització de la consulta popular sobre la independència a la ciutat del Vallès, "però que ara cal donar un nou impuls a través de la nova entitat", el nucli de l'ANC d'aquesta localitat.
 
La projecció del documental sobre l'Operació Garzón es farà el dia 25 a la plaça de Jaume Grau a partir de les nou del vespre i serà gratuïta i a l'aire lliure. L'acte comptarà amb la presència de Ramon Piqué, professor de la UAB i un dels detinguts l'any 92.

Valora
ACONSEGUEIX EL DOCUMENTAL
Si vols el documental en DVD (amb subtítols en anglès i espanyol) només has d'enviar un correu electrònic a operaciogarzon@llibertat.cat i te l'enviarem a casa.
Col·laboradors
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid