Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipis independentistes
Collbató, primer municipi del Baix Llobregat a declarar-se territori lliure

CiU, ERC i un grup local aproven una moció per demanar al Parlament que declari la independència

21/09/2012 Política

Collbató s'ha convertit en el primer municipi del Baix Llobregat a declarar-se territori català lliure. L'Ajuntament de Collbató va aprovar al ple municipal d'aquest dijous una moció conjunta del Grup d'Independentis de Collabtó, CiU i ERC.

La moció de declaració d'independència demana al Parlament de Catalunya que sotmeti a votació “la declaració unilateral de sobirania nacional”. El text declara Collbató territori català lliure i insta el Parlament de Catalunya a sotmetre a votació a la cambra catalana la declaració unilateral d'uindependència.

D’aquesta manera, el municipi esdevé el primer del Baix Llobregat a adherir-se a una iniciativa que té com a principal objectiu assolir un estat lliure, independent i democràtic.

Entre els arguments exposats, es destaca l’actual situació de Catalunya amb 700.000 persones en situació d’atur, un 20% de la població al llindar de la pobresa i un espoli fiscal que suposa 16.000 milions d’euros.

L'lcalde de Collbató, Ramon Ferrer, ha afirmat que “la reacció del poble català, i dels collbatonins, durant la passada Diada Nacional fan que aquest sigui un pas inevitable". "Sóc conscient que aquesta decisió respon a la voluntat majoritària dels veïns i veïnes i a la de molts d’altres municipis que esperem que segueixin el mateix camí”, assenyala.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid