Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vaga general
L'Espai Jove de la Intersindical fa una crida a la vaga general indefinida

"La transició nacional de CiU és una màscara per amagar l’essència conservadora de la federació i el concert econòmic és la gran farsa que usa per justificar les retallades"

11/07/2012 Laboral
Davant el diluvi neoliberal cal fer un pas més Davant el diluvi neoliberal cal fer un pas més

L'Espai Jove de la Intersindical (CSC) proposa un gran acord social entre treballadors, aturats, joves, dones, immigrants i tots els sectors populars cap a una gran vaga general indefinida amb un programa de trencament que la sustenti", davant una "Espanya està intervinguda i Mariano Rajoy actua com un dòcil titella d’Angela Merkel i els mercats. Uns titellaires que no hi entenen de persones, de justícia social i ni tan sols d’ètica".

Per al sindicat,  després de la reforma laboral més agressiva de la història i els pressupostos més antisocials possibles, un nou cop de destral arriba amb l’aval d’Europa en el mateix sentit que totes les mesures dels darrers mesos. "Ara toca pujar un IVA que dificultarà més el consum de les classes populars i incentivar l’economia interna, retallar les prestacions d’atur per a les ja prou castigades persones desocupades, avançar el retard de l’edat de jubilació o reduir les competències i el nombre de regidors d’uns collats ajuntaments en favor de les prehistòriques diputacions" assenyala.

I tot això, puntualitza el sindicat, "sense oblidar l’obsessió recentralitzadora de Madrid amb mesures en favor de la sagrada “unitat de mercat” o carregant-se el model de comerços de proximitat català".

"sàdics de la retallada"

Pel que fa als Països Catalans, l'Espai Jove recorda que no han estat aliens d’aquesta deriva i els respectius presidents autonòmics s’han erigit com a veritables "sàdics de la retallada", reduint l’ensenyament i la sanitat pública a la mínima expressió.

En concret, comenta que  "l’executiu d’Artur Mas s’ha situat com el líder en tisorades de l’estat i, de fet, va ser el pioner en aixafar drets i salaris de treballadors públics, una mesura que Rajoy ara imita al peu de la lletra. I de forma recíproca, Mas ha avalat la gran majoria de mesures que han obert la porta a l’actual laminació sense fi de l’estat del benestar, encara que, com la reforma laboral o la llei d’estabilitat pressupostària, el consell de garanties estatutàries hagi determinat que trepitgen competències autonòmiques"

Així, la transició nacional de CiU és una màscara per amagar l’essència conservadora de la federació i el concert econòmic és la gran farsa que usa per justificar unes retallades que de bon grat aplica per beneficiar els adinerats amics a qui tants favors deu aquest govern ‘business friendly’, segons el sindicat.

"cal fer un pas més"

"Davant d’aquest diluvi neoliberal cal fer un pas més" apunta la Intersindical, ja que "l’alternativa al capitalisme ferotge actual no és un precari capitalisme amb rostre humà que mai no tornarà". És per això que assegura que "la justícia social i la nostra pervivència com a país tan sols podran ser possibles a partir d’ara a través del socialisme i la independència"

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid