Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Horaris comercials
La Intersindical-CSC rebutja la liberalització d'horaris comercials

El sindicat insta als respectius governs autonòmics del territoris que integren el país a plantar cara davant aquest nou atac a l'autogovern i als interessos de les classes populars.

03/07/2012 Laboral

La Federació de Serveis de la Intersindical-CSC, ha expressat a través d'un comunicat, el seu rebuig la liberalització d'horaris comercials que es vol imposar des del govern de Madrid.

L'obligatorietat d'obrir -com a mínim- 10 festius anuals i l'ampliació del topall d'hores setmanals de 72 a 90 implica, segons la Federació "un greu atac als drets de les treballadores i treballadores del sector; s'ataca el dret a la conciliació de la vida personal i laboral, la qualitat en la contractació -a dia d'avui ja sota mínims- i de ben segur comportarà destrucció d'ocupació".

A més a més, remarca el comunicat que en l'actual context de crisi i retallades, la immensa majoria de la població no compta amb ingressos que permetin fer rendible aquesta sobrecàrrega d'hores treballades i salaris derivats... "a no ser que els salaris i les condicions laborals es degradin encara més".

D¡altra banda, pel que fa a l'ampliació de 150 a 300 m2 el mínim de superfície que ha de tenir un comerç per obrir qualsevol dia de l'any, "comporta un atac inadmissible al comerç de proximitat que durà, de segur, a la desertització dels nuclis urbans i a l'aprofundiment en la “cultura” del consumisme de gran superfície. Perquè, siguem seriosos, una desena d'establiments de 300 m2 conformen un centre comercial de més de 3000 m2" afirma la Federació.

Un altre aspecte negatiu d'aquesta iniciativa, segons la Federació,  és l'obligació que l'estat espanyol imposa a les comunitats autònomes de permetre la desregulació d'horaris i festius a zones de gran afluència turística. Barcelona, Alacant o València veuran com es destrueixen els drets de treballadors i treballadores i s'enfonsa el comerç de proximitat arrelat al territori.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid