Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sindicalisme
La Intersindical-CSC reivindica la Diada Nacional del 24 de juny
19/06/2012 Laboral
La Intersindical-CSC reivindica la Diada Nacional del 24 de juny i reclama la lluita per la cultura i la identitat en el marc laboral La Intersindical-CSC reivindica la Diada Nacional del 24 de juny i reclama la lluita per la cultura i la identitat en el marc laboral

La Intersindica-CSC ha fet públic un escrit en què emplaça a "Mobilitzar-nos, pensar globalment, participar des de les empreses en el procés de construcció nacional és imprescindible per a assolir el futur de llibertats que anhelem", amb motiu de la Diada Nacional del 24 de juny, festivitat de Sant Joan.

El sindicat independentista fa aquest posicionament públic poc usual en el món sindical, ja que amb motiu d'aquesta diada reclama la recuparació cultural i nacional en l'àmbit laboral, la catalanització en els llocs de treball en uns temps "foscos de persecució de les idees i atacs intolerables a la nostra llengua -i al nostre país-", davant dels quals expressen i recorden la voluntat de gran part de la classe treballadora volem "ser ciutadans i no pas súbdits, perquè el país som les persones que, independentment del nostre orígen, hi donem cos amb la nostra humanitat".

L'escrit reividinca "la lliure determinació del nostre poble, per la defensa de la nostra llengua, des d'empreses, viles i ciutats", i emplaça perquè els treballadors catalans "Treballem pel país, treballem pel català!!"

Per a la Intersindical-CSC aquest treball passa per començar a "fer-nos sentir, dibuixar alternatives i exercir la solidaritat" davant una realitat per als treballadors i treballadores "abocats a l'atur com a peces de recanvi d'un sistema econòmic col·lapsat a causa de l'avarícia i l'especulació". Una situació descrita per la "desregulació laboral, a la persecució de la dissidència, a la criminalització i judicialització de la pràctica sindical", que segons el sindicat hem de començar a afrontar com a poble.

Recordem que la Intersindical-CSC va exigir l’immediat alliberament de les persones detingudes aquest cap de setmana a Badalona, unes detencions considerades per aquest sindicat de "pràctiques antisindicals que cerquen imposar la por a tots aquells no fan altre cosa que defensar i lluitar pels drets dels treballadors i treballadores."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid