Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antirepressió
Es presenta el grup de suport a Andreu i Rubén

“Com és possible que Fèlix Millet que va robar milions d’euros a tots nosaltres només estigués 13 dies a presó, i Andreu i Ruben encara estiguen a la presó? On és la justícia?"

05/06/2012 Drets i Llibertats

El grup de suport de les Terres de l'Ebre "Andreu i Rubén Llibertat", que demana l'alliberament dels dos joves en presó preventiva pels fets de la vaga general del 29 de març a Barcelona, s'ha presentat aquest dimarts davant dels mitjans després de constituir-se dilluns al vespre en un acte que va comptar amb l'assistència d'una setantena de persones, entre amics, familiars i activistes de diferents àmbits socials, culturals, sindicals i associacitius del territori.

Aquest dimarts, mig centenar de persones, entre familiars, amics, companys de diferents moviments populars del territori, així com sindicalistes i persones del món de la cultura, han presentat el Grup de suport de les Terres de l’Ebre a la seu del Col·legi de Periodistes de les Terres de l’Ebre, a Tortosa.

Els antecedents d'Andreu Curto: lligar-se a un piló de formigó contra el Pla Caufec

El col·lectiu ha volgut destacar la vinculació d’Andreu Curto amb nombroses entitats de defensa del territori des de ben jove, quan va entrar a formar part de la Plataforma en Defensa de l'Ebre i de Jóvens en Defensa de l'Ebre, entre d'altres.

"Per això que Andreu té antecedents judicials, perquè dins de la campanya contra el Pla Caufec es va lligar a un piló de formigó per a denunciar el model urbanístic i especulatiu que ens ha dut a la crisi actual”, han remarcat els representants del grup de suoprt, que n'han demanat la llibertat immediata, també de Rubén de Sants, "perquè estaven defensant els nostres drets laborals i socials en un context de vaga general”.

"Es volen estigmatitzar els col·lectius crítics"

En aquest sentit, consideren que la detenció i posterior empresonaments dels dos joves va ser "totalment desproporcionada". Les portaveus també han denunciat aquesta mesura com "un intent d'estigmatitzar els col·lectius socials crítics amb aquesta crisi, alhora que és un intent de desmobilitzar, en un moment en què la mobilització és més necessària que mai".

A més, han criticat que "no és possible que els banquers i especuladors que ens han dut a aquesta situació i els polítics que ho han permès estiguen tranquil·lament a casa mentre que Andreu i Ruben per formar part d’un piquet el dia de la vaga encara avui estiguen a la presó”. I es pregunten: “Com és possible que Fèlix Millet que va robar milions d’euros a tots nosaltres només estigués 13 dies a presó, i Andreu i Ruben encara estiguen a la presó? On és la justícia?”.

Per això han assenyalat que es “prefereix perseguir i empresonar la gent que es mobilitza contra les injustícies socials a perseguir i presentar proves contra els responsables de la crisi: banquers, especuladors, el frau fiscal...”.

Calendari de mobilitzacions

El grup de suport ha programat un calendari de mobilitzacions per demanar la llibertat dels dos empresonats. La primera serà la participació a la manifestació d'aquest dimecres a Tortosa contra les retallades amb una pancarta pròpia que durà per lema "Ni retallades ni repressió". Posteriorment, s'ha organitzat un dinar solidari al Casal Popular Panxampla per diumenge que ve i una manifestació el proper dissabte 16 de juny emmarcada en una jornada de lluita arreu dels Països Catalans. D'altra banda, dilluns diverses persones van desplegar pancartes solidàries davant les càmeres de TV3 durant una connexió en directe del programa "Divendres".

Allau de suports

El grup de suport ha rebut nombroses adhesions individuals i d’entitats que mostren el seu suport als dos empresonats. A més, les concentracions i manifestacions de suport arreu del territori no cessen. De la mateixa manera, diversos grups i artistes de les Terres de l’Ebre ja s’han ofert per organitzar alguna activitat solidària, a més del grup valencià Obrint Pas, que s’ha compromés a organitzar un concert solidari per Andreu i Rubén.

Entre els col·lectius que s'han adherit al manifest hi ha el Casal Popular Panxampla, Jóvens de les Terres de l'Ebre, Maulets, Acampada de Tortosa 15M, Centre Social "Lo Maset", Gralles i Tabals de Jesús, UGT, USTEC, CGT, COS, Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Associació Cultural Soldevila, EUiA, Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària.

Andreu Curto ha fet arribar, a través de la seva família, un agraïment per les mostres de suport que està rebent des de la presó de Can Brians on es troba reclòs.

Valora
Vídeos
Roda de premsa en suport a Andreu i Rubén
Roda de premsa per presentar el grup de suport ANDREU I RUBEN LLIBERTAT.
#LlibertatRubeniAndreu Amposta Divendres TV3 04-06-12
A partir del minut 2 aproximadament
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid