Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Vilassar de Mar
Els Mossos reprimeixen una concentració de suport a Andreu i Rubén

Es convoca una concentració per la llibertat d'expressió aquest dijous

05/06/2012 Drets i Llibertats

Els Mossos d'Esquadra van intentar impedir ahir la lliure celebració d'una concentració pacífica a Vilassar de Mar (Maresme) en suport als dos joves que es troben en presó preventiva pels fets de la vaga general. Es tractava d'una de les tantes concentracions de suport que s'estan celebrant aquests dies arreu del país.

Una vintena d'agents dels antiavalots dels Mossos van irrompre a la Plaça de l'Ajuntament en un desplegament desproporcionat respecte la quarantena de persones que s'aplegaven a la plaça per solidaritzar-se amb els presos i detinguts del 29-M. Els agents van aparcar les furgones a la plaça i van identificar un a un els concentrats, tot i que no s'havia produït cap tipus d'incident i la protesta era pacífica. Diversos veïns van mostrar el seu rebuig a l'actuació policial.

Els protestants, però, van decidir continuar amb la concentració i van llegir el manifest en suport a Andreu i Rubén amb els antiavalots encerclant-los sense mantenir una mínima distància de vigilància per permetre la celebració de la protesta. La majoria d'assistents no va poder marxar de la plaça un cop llegit el manifest ja que els Mossos van seguir retenint-los.

La CUP ja ha denunciat els fets i n'ha assenyalat com a responsables l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer (CiU). A més, ha denunciat que els Mossos es van negar a donar explicacions al regidor de la CUP, Luard Silvestre, i que també es van negar a facilitar el número d'identificació, que no el duien visible.

Els agents van marxar de la plaça entre crits de reprovació per la seva actuació. Durant la protesta també es van poder sentir crits contra l'alcalde per la desmesurada actuació policial. Tot i que una operació d'aquesta magnitud hauria d'estar en coneixement de les autoritats locals, Ferrer va assegurar que ell no havia demanat la intervenció dels antiavalots.

En total, 24 persones van ser identificades després d'una hora d'encerclament per part d'una cinquantena d'agents dels Mossos d'Esquadra, un extrem inèdit en concentracios d'aquest tipus.

Actuació "injustificada i que vulnera la llibertat d'expressió"

La CUP ha expressat el seu rebuig i indignació davant d’aquests fets i ha exigit responsabilitats per una actuació "desmesurada en un context de crisi i retallades en què aquest tipus impressionant de desplegament policial suposen un cost social i econòmic important". Així mateix, demana a Ferrer i a CiU una actuació policial que "més ens enllà de ser totalment injustificada, vulnera la llibertat d’expressió".

"Volem saber perquè una concentració, com moltes altres n’hi ha hagut al poble, ha acabat amb aquesta vergonyosa actuació dels mossos d’esquadra", afirma la CUP, que lamenta que l'alcalde no ha baixat a la plaça malgrat estar reunit dins l’Ajuntament en aquell moment.

Nova concentració en rebuig a la violència policial

L'actuació de la policia, més enllà de cessar les protestes, ha provocat que s'hagi convocat una nova concentració a Vilassar de Mar. En aquest cas serà a favor de la llibertat d'expressió i tindrà lloc aquest dijous a les 8 del vespre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid