Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Persecució
8 dels 10 detinguts pels fets del 29-M surten en llibertat amb càrrecs

La solidaritat amb els detinguts i sobretot amb els dos empresonats no para de créixer

01/06/2012 Drets i Llibertats

8 dels 10 detinguts entre dimarts i dimecres pels fets de la vaga general a Barcelona han estat deixats en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge.

Aquest dijous a la tarda Juanma R. A., de La Garriga i militant de la CAJEI, ha sortit en llibertat amb càrrecs. Com a mesures cautelar el jutge li ha prohibit participar en reunions, concentracions i manifestacions fins al judici. Una mesura que també s'ha aplicat a dos dels tres detinguts més que han passat a disposició judicial aquest dijous i han sortit en llibertat amb càrrecs sense fiança. A diferència d'Andreu C. i Rubén M., no s'ha demanat presó per cap dels detinguts.

Dimecres van comparèixer davant la jutgessa de guàrdia els quatre detinguts dimarts a Barcelona i van sortir en llibertat amb càrrecs. Es tracta de Jorge M.C, Jordi A.D i Natxo P.A., militants del SEPC i la CAJEI i membres també de la Coordinadora d'Assemblees de Facultat (CAF) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Se'ls imputen coaccions, desordres públics i delictes contra l'exercici dels drets fonamentals i algun també afronta càrrecs de danys i lesions. De la seva banda, el detingut de Reus, Víctor P. C., militant de la CAJEI, va sortir en llibertat amb l'obligació de comparèixer setmanalment al jutjat i amb la prohibició de participar en reunions, concentracions i manifestacions fins al judici. El jutge de Reus li imputa els delictes de desordres públics, danys, participació il·lícita en reunions o manifestacions i pertinença a grup criminal.

Andreu C. i Rubén M. ingressen a la presó Model

Els dos detinguts que resten, Andreu C. B. i Rubén M. M. han ingressat preventivament a la presó Model, on ja van passar la nit de dimecres a dijous. Tot i així, podrien ser traslladats a la presó de joves de Quatre Camins.

A tots dos els acusen dels delictes de desordres públics continuats, coaccions greus, danys, delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, i també un robatori amb violència i/o intimidació en el cas d'Andreu C. i un delicte contra la integritat moral i per lesions a Rubén M.

En canvi, ha caigut l'acusació de pertinença a grup criminal que reclamaven els Mossos d'Esquadra a l'atestat policial en considerar que els detinguts van actuar "de forma conjunta i coordinada en diferents actes vandàlics" a Barcelona la tarda de la vaga general. Un extrem que no s'havia aplicat en cap ocasió en el cas dels detinguts del 29-M. Ni la fiscalia i la jutgessa han assumit aquest càrrec inèdit en el 29-M que permetria castigar amb penes de presó.

Solidaritat creixent

Amb l'ingrés a presó d'aquests dos militants independentistes, i amb l'onada de detencions, la solidaritat s'ha escampat per tot el país, sobretot tenint en compte que molts dels encausats són militants independentistes o persones implicades amb el teixit popular. Ho demostren les desenes de convocatòries que no paren d'arribar d'arreu [vegeu el recull]. Dijous a la tarda els manifestants de la concentració de suport de València van tallar el carrer Colom per denunciar la repressió.

És el cas dels dos presos. Andreu C. és militant de Maulets, membre del centre social Can Vies, de Jóvens de l'Ebre i del Casal Popular Panxampla. De la seva banda, Rubén M. també és membre del SCO Can Vies.

Aquest divendres la Plaça de l'Àngel de Tortosa acollirà una concentració a partir de les vuit del vespre en suport a Andreu i Rubén, empresonats a la Model, i a tots els detinguts. La protesta pretén denunciar "el doble raser de la justícia en aquest país, on, mentre es reprimeixen joves compromesos, els culpables d’aquesta crisi continuen actuant impunement arruïnant el nostre futur", segons el Casal Popular Panxampla.

Un centenar de detinguts i mig centenar d'imputats

En total, els Mossos d'Esquadra han detingut 99 persones a Catalunya relacionades amb els incidents produïts durant la jornada de vaga general. Així mateix, en el marc de la investigació oberta la policia ha imputat, durant les darreres hores, 14 persones més per desordres públics i danys, passant de les 38 a les 51 imputacions realitzades des del passat 29 de març per fets relacionats amb els disturbis. La majoria ja han estat citats a declarar.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid