Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Monarquia i corrupció
El Congrés espanyol veta la sol·licitud per investigar la Casa Reial

CiU, PP i PSOE han rescatat la Corona, esquitxada de casos de corrupció i cada cop més desacreditada

06/06/2012 Política
Cartell de la CUP en contra de la monarquia Cartell de la CUP en contra de la monarquia | Autor: CUP

La Mesa del Congrés va rebutjar la petició impulsada pels diputats d'ERC-Rcat i d'ICV-EUiA i representants del grup mixt com el BNG, que s'investigui parlamentàriament la casa reial espanyola, ja que aquesta mesura seria “inconstitucional.”

La corona espanyola, la fórmula del biologisme polític i d'un marc jurídic basat en essències ha estat rescatada de nou pels partits del règim, que històricament han sostingut aquesta insititució anacrònica per apuntalar els seus interessos socials i polítics.

La vicepresidenta de la cambra espanyola, Celia Villalobos (PP), va manifestar públicament que no hi va haver discussió per prendre aquesta decisió antidemocràtica al si de l'òrgan de govern parlamentari, i que la tramitació va quedar rebutjada per unanimitat. Aquesta mesa està formada per cinc membres del PP, tres del PSOE i també un de CiU. Segons Villalboos tots estaven “clarament” d'acord a defensar a ultrança la Corona espanyola.

El consens entre entre els partits del règim va impossibilitar la investigació sobre els reiterats casos de corrupció que esquitxen la corona espanyola i les informacions que posen sobre la taula els nombrosos interrogants sobre la figura del rei espanyol. La petició per aquestes preguntes i aquesta investigació va ser registrada la setmana.

Al Congrés espanyol es demanava la constitució d'una comissió d'investigació i poder realitzar una bateria de preguntes per aclarir les "zones fosques" de la Corona, com ara el finançament desorbitat de la institució o les activitats privades de la família reial, els seus negocis lucratius i les sortides lúdiques dels seus membres, com ara la cacera d'elefants a Botswana.

Així, la Mesa ha decidit declarar com a improcendent aquesta petició, ja que vulneraria la “inviolabilitat de la corona espanyola consagrada a la carta magna espanyola”. Una mesura que ha comptat amb el suport dels partits d'ordre.

En aquest sentit, el representant d'ERC-Rcat va declarar que "CiU, que forma part de la Mesa, serà còmplice de tot el que acabarà sortint d'una casa reial opaca i que dia rere dia demostra que hi ha negocis que s'han d'investigar".

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid