Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita Institucional
Palautordera també es declara moralment exclosa de la monarquia espanyola

La CUP també va presentar una altra moció contra la reforma laboral, que també va ser aprovada. CiU i el PP es van abstenir.

07/04/2012 Política
La moció presentada per la CUP amb la convicció que “la pervivència de la monarquia espanyola és una imposició que fa palès el baix grau de la qualitat democràtica de l’Estat espanyol”. També es declara Santa Maria municipi moralment exclòs del domini de la monarquia i s’expressa la voluntat de viure “en uns Països Catalans lliures i democràtics”. La moció insta a la Generalitat a iniciar els tràmits necessaris per abolir la monarquia

El text es va aprovar per quatre vots a favor: un de CiU, un de GdP-ERC i dos de la CUP; cinc abstencions (tres de CiU i tres del PSC); i un vot en contra, el del PP.

La CUP remarca que el càrrec del monarca és hereditari i vitalici i no està subjecte a la sobirania popular, norma elemental de la democràcia. A més, subratlla que el rei és comandant suprem de les Forces Armades i màxim garant de la unitat de l’Estat i no està subjecte a responsabilitat.

A més, assegura que els diners que obté la Casa Real mitjançant els Pressupostos de l’Estat "són aberrants i no estan sotmesos a un control exhaustiu", fet que "situa el Rei i els seus hereus per sobre de la ciutadania, preservant privilegis anacrònics, contraris al principi universal d’igualtat de totes les persones davant la llei". "La pervivència de la monarquia és una imposició que evidencia el baix perfil de la democràcia de l’estat constitucional espanyol", afirma.

La moció ja ha estat presentada en diversos municipis del país i aprovada a Vilademat, Arenys de Munt, Sant Celoni i Solsona.


Contra la reforma laboral


La moció de la CUP en defensa dels drets de les treballadores i treballadors i contra la reforma laboral del PP i CiU, fou aprovada pel Ple amb el suport de PSC i ERC i amb l’abstenció de la resta de grups municipals. La moció reclama la derogació de la reforma, compromet l’Ajuntament a donar suport a les mobilitzacions socials en defensa dels drets laborals i els serveis públics que s’organitzin al Baix Montseny i per últim adopta el compromís de no aplicar els punts del decret llei que habiliten a les administracions per acomiadar treballadores i treballadors, i a aplicar mesures de flexibilitat interna.


Pujada de Taxes


Al Plenari, la CUP va manifestar la seva disconformitat amb la pujada de les taxes de l'Escola d'Adults i de l'Escola Municipal de Música, així com del preu del servei d'autobús urbà, exposant que en un moment en el que es congelen i baixen els sous i es veu minvat el poder adquisitiu de les classes populars és una mesura totalment desencertada augmentar els preus dels serveis públics.


En contra de la modificació del crèdit


La CUP ha votat contra la modificació de crèdit, aprovada únicament amb els vots del govern, entenent que una modificació del pressupost, just 2 mesos després de ser aprovats denota manca de planificació sobre quines són les actuacions prioritàries. La CUP ha destacat que en aquesta situació econòmica i compartint tots els grups la voluntat de tancar l’abocador el més aviat possible, és totalment irresponsable, malbaratar 463.400 € dels estalvis del romanent de tresoreria. La CUP s’ha mostrat especialment crítica amb la despesa de 215.000 per a la reforma de la plaça de la Vila titllant-la de totalment innecessària.


Desclassificació del creixement previst a Moixerigues


El portaveu de la CUP al Ple municipal, en nom de l'assemblea, ha mostrat alegria i satisfacció per la desclassificació del creixement previst a Moixerigues i per tant de la carretera vinculada al creixement que havia de travessar pel Temple i Moixerigues. Ha iniciat la seva intervenció felicitant a l'Associació d'Afectats per la feina feta, en considerar que gràcies al treball continuat ha estat possible fer moure el govern i que s'avingui a desafectar aquests barris a través d’una modificació del POUM.  Ha afegit que l’esforç de l’associació pot esdevenir un exemple a tots els veïns i veïnes de Palau disconformes amb infraestructures i àrees de creixement previstes al planejament, ja que ha recordat que van ser molts els punts que van generar oposició: el creixement previst a l'àrea del Remei o a tocar de l'escorxador, les alçades planificades al triangle de Can Sala, la variant a Sant Esteve, l’altre per Can Pagà o el 4t Cinturó... Ha fet una crida al veïnat a mantenir l'atenció, i continuar treballant per tal que el projecte de creixement previst a Moixerigues no revifi, instant a continuar treballant centrats en fer desaparèixer del Pla Territorial Metropolità de Barcelona la variant planificada per la Generalitat que travessa les Moixerigues i el Riu Sec.


 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid