Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Girona reviu de nou el clam antimonàrquic

La plaça del Vi de Girona va viure una vegada més ahir dijous el clam antimonàrquic, aquest cop amb motiu de la visita dels prínceps espanyols a la ciutat de Girona en el marc del lliurament de premis del Fòrum Impulsa, que presideix l'hereu Borbó sota l'empara de la Fundació Príncep de Girona.

"Escac al Rei, escac a Espanya, des dels municipis construïm la República dels Països Catalans" era el lema que recollia la pancarta que encapçalava la concentració i marxa de la CUP de Girona i Maulets que va donar el tret de sortida iniciades a les vuit del vespre davant l'Ajuntament de Girona. Galeria de fotos.

02/07/2010 00:41 Drets i Llibertats

Mig centenar de persones han mostrat el seu virulent rebuig a la Fundació Príncep de Girona i als Borbons, manifesntat-los per activa i per passiva que no són benvinguts a cap ciutat dels Països Catalans. Els i les mobilitzades van cantar consignes com "No a la fundació Princep de Girona", "Els catalans i catalanes no tenim rei", "Borbó treballa de peó", "Si el rei vol corona, corona li darem, que vingui a Girona i el coll li tallarem", entre d'altres.

Després el militant de Maulets Enric Stern ha llegit un manifest elaborat per la CUP i Maulets instant la ciutadania gironina a mobilitzar-se en contra de la presència del representants la família reial espanyola a la ciutat, i a començar a treballar per l'inici d'un procés democràtic que condueixi els Països Catalans a un nou escenari de llibertat i justícia.

Acabada la concentració s'ha iniciat una marxa en direcció a l'Edifici Vitalici de Girona, seu de la Fundació Príncep de Girona. S'ha tornat a a desplegar la pancarta i s'han repartit uns fulletons amb el missatge "Fora Borbons de Girona. No a la Fundació Príncep de Girona" i "Arcadi Calzada [director de la fundació borbònica], Girona no és una ciutat monàrquica". Proclames que alguns assistents han fet servir per empaperar l'edific dels prínceps espanyols.

 

{youtube}UK7MuB9gNJk{/youtube}

 

girona2

 

dscn2981
 

 

Una Fundació a qui no li manquen deixebles

Els prínceps espanyols van arribar dimecres a Girona per presidir la primera edició del Fòrum Impulsa, que es va clausurar ahir. Aquest fòrum ha estat creat sota l'auspici de la Fundació Príncep de Girona amb l'objectiu "de convertir-se en una plataforma per impulsar l'emprenedoria entre els joves". Aquesta institució, fundada pels poders fàctics de la ciutat i de les comarques properes, no pretén altra cosa, recorda la CUP, que legitimar la monarquia borbònica a un territori on, com s'ha demostrat en reiterades ocasions, no és gens benvinguda. Tanmateix, l'organització deixa clar que pensa protestar sempre contra aquest tipus d'imposicions a la ciutat, ja que la Fundació Príncep de Girona ha estat creada, remarca, "per consolidar una institució anacrònica i antidemocràtica com la monarquia, símbol de la unitat d'Espanya i opressió dels Països Catalans".

En el discurs de clausura del Fòrum Impulsa, el príncep espanyol va indicar que "avui podem afirmar honestament i confiadament que la Fundació és una realitat tangible i no un artifici decoratiu". A més, va qualificar de "projecte sòlid i cohesionat" la fundació que duu el seu nom.

Tot i aquestes declaracions no li ha faltat la benedicció dels poders fàctics de la ciutat, així com dels mitjans de comunciació, que han cobert exageradament la cita. En aquest sentit, cal destacar que El Diari de Girona, obertament monàrquic, obre portada aquest divendres amb "La qualitat del primer Fòrum Impulsa garanteix el seu futur".

 

ddg

 

Per a saber-ne més:

Galeria de fotos de Llibertat.cat sobre la concentració

Girona es prepara per acollir la presentació de l'Aplec Republicanista Català

La CUP de Girona convoca una concentració de rebuig a la visita dels prínceps espanyols

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid