Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva

Cròniques de les concentracions Antimonàrquiques 
Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, recorda en la seva web que encara hi ha dos veïns de Figueres pendents de l’amenaça de l’Audiència Nacional espannyola i denuncia la repressió soferta a les ciutats de Mallorca i València. A més a més, l'Audiència Nacional espanyola ha ajornat la revisió de la sentència d'injúries a la corona per la primera crema de fotos dels monarques i a Manresa, es va fer una cercavila dimecres passat que va ser tallada dues vegades pels Mossos d’Esquadra en intentar arribar al recinte on eren els borbons.

01/11/2008 22:09 Política

Divendres, 24 d'Octubre

Actes de suport als setze encausats per cremar fotos del Rei A Vic, el Casal Independentista Manel Viusà de Vic va organitzar una concentració a la Plaça del Pes. A l'acte hi van participar tres dels encausats i un membre d´Alerta Solidària que va llegir el manifest dels advocats que han signat en contra d´aquests judicis com també es va llegir el comunicat que el Grup de periodistes Ramon Barnils va emetre aquests dies demanant la llibertat d´expressió i de rebuig a aquests actes judicials. Quan es va acabar l´acte també es van cremar fotografies del rei i es va fer un sopar solidari per recollir fons per les despeses que aquests fets ocasionen.

 

Dimarts, 28 d'Octubre 

Actes de suport als setze encausats per cremar fotos del ReiA Lleida, unes nes quaranta persones es van concentrar a la plaça de la Paeria per informar sobre el judici.  L'acte estava convocat per la CUP de Lleida conjuntament amb diversos col·lectius de les terres de ponent, Maulets, SEPC, Casal Independentista d'Agitació Cultural Ocell Negre, AJLL, CSA La Maranya, Casal Pere III i l'Ateneu de Balaguer que van mostrat així el rebuig a aquesta onada repressiva prominent de l’estat espanyol i la seva solidaritat amb els encausats.

 

Actes de suport als setze encausats per cremar fotos del ReiA Girona,  unes dues-centes persones es va aplegar  a la plaça del Vi. Tal com estava previst, va actuat en primer lloc la Colla Bastonera Quico Sabaté per donar pas al parlament de la Nuri Brugada que ho va fer en nom dels i les companyes, durant la seva intervenció va qualificar el judici de “farsa” i ha mostrat el seu suport a la resta d’encausats per actuacions similars. Recordant que el màxim responsable polític és el conseller Saura i que els mossos d’esquadra utilitzen fitxers il·legals per donar noms i cognoms al jutge. Per acabar ha agraït el suport rebut des dels diferents àmbits, menys des d’ICV, partit, que ha qualificat d’hipòcrita.

  Com a mostra de suport, va parlar en Xavi Oñate de Barberà del Vallès, que va ser denunciat per la policia local com a responsable d’haver penjat una pancarta on posava "300 anys de pesta borbònica, 300 anys de resistència", el cas va acabar arxivat a Madrid i segons va explicar, és una mostra de la persecució política i policial que pateixen a l’Ateneu Popular de Barberà.
 
El actes van finalitzar amb la música d’en Cesk Freixes, en Pau Alabajos i els Atversaris, que van combinar parlaments i cançó per denunciar la situació.

Tot seguit, es va marxar en manifestació cap a la devesa, on hi havia els autobusos esperant per anar a Madrid.

 

Dimecres, 29 d'Octubre  

Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva A Palma la concentració antimonàrquica prevista no es va poder realitzar com a conseqüència de les diverses càrregues que va protagonitzat la policia espanyola. No hi ha cap detingut, però sí  nombrosos contusionats.

Els concentrats havien intentat legalitzar la concentració davant de Delegació de Govern espanyol, però el delegat, Ramon Socies, va prohibir la concentració avisant el mateix dia de l'acte. Tanmateix, prop d'una cinquantena de persones van anar a la Plaça de Cort de Palma per concentrar-se, tot cridant consignes antimonàrquiques. La rebuda de la policia espanyola fou contundent: en menys de dos minuts d'estar allà va començar la primera càrrega. Els concentrats, que no van tenir temps de llegir el manifest, van quedar dispersats per diversos carrers i zones de la ciutat.

A poc a poc, els antimonàrquics es van anatr arreplegant a una plaça allunyada uns 500 metres del lloc de la concentració. Allà fou quan, davant dels crits de consignes antimonàrquiques i la presència d'estelades, la policia espanyola va tornar a carregar. Aquest cop, la càrrega fou més dura, perseguint els independentistes pels carrers del centre històric. 

Finalment, dispersats els antimonàrquics per diverses zones de la ciutat, la concentració va quedar desconvocada.  

En un comunicat , Alerta Solidària va denunciar l'endemà la manca de llibertat d'expressió i "apuntava directament a Ramon Socies, Delegat del Govern espanyol a les Illes Balears, com a repressor i censurador".  
 
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva A Tarragona, mig centenar de persones es solidaritzen amb les represialades antimonàrquiques.
A les 8 del vespre, una cinquantena de persones es van concentrar a la Plaça de la Font per solidaritzar-se amb totes les persones represialades en els darrers mesos per la crema de fotos del rei, i en especial, amb les tres persones del Camp que han hagut de declarar -dues a l'Audiencia Nacional- acusades d'injúries al monarca espanyol. Alhora, la concentració també va servir per celebrar l'absolució de les setze militants gironines que avui van declarar davant del jutge Honrubia.Durant la concentració es van cridar consignes com ara "Jo també cremo la corona espanyola", "ser antimonàrquic no és cap delicte" o "els catalans no tenim rei". L'acte va acabar amb la lectura d'un manifest i el cant dels Segadors. (Pobleviu.cat)
 
 
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva A la ciutat de València, la policia nacional va intentar identificar una a una les cinquanta persones que es van concentrar. Interpelats per una advocada d’Alerta Solidària, els agents van haver de desistir. El control de tota la plaça i la presència desmesurada de furgons però no deixa de ser una acció més d’intimidació enmig de València. 
 
 
 
 
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva Alacant
 
 
 
 
 
 
 
Alerta Solidària avisa, la campanya antimonàrquica segueix viva Barcelona 

 

 

 

 

 A Manresa
Més de mig centenar persones van participar a la concentració convocada per protestar per la presència dels Prínceps d'Astúries a la commemoració del trentè aniversari de la Unió de Botiguers i Comerciants. Sota una pluja persistent, els manifestants han cridat lemes com 'Unió de Botiguers, botiflers', 'Els catalans no tenim rei' i 'Fora les forces d'ocupació'.

Els manifestants es van aplegat a l'entorn de dues pancartes. La que encapçalava la concentració duia com a lema 'Torna la pesta borbònica. A Manresa també cremem la bandera espanyola' i anava signada pels col·lectius convocants de la protesta, la Candidatura d'Unitat Popular, l'Assemblea de Joves de Manresa, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Maulets i el casal popular La Fadulla. Darrera d'aquesta, una altra pancarta lluïa la paraula 'Independència'.

Van intentar d'acostar-se al Museu de la Tècnica per un altre carrer, el de la Sèquia, però una dotació dels Mossos d'Esquadra els va barrar el pas. Seguidament van decidit tornar a la Bonavista, on una estona després han donat per dissolta la manifestació.

També van haver concentracions a Ribes del Garraf, Tortosa i Vilafranca del Penedès.

 

Per saber-ne més:

Absolts els 16 antimonàrquics. A l'Estat se li ha girat la repressió. Llibertat.cat

Cobertura del judici a 16 gironins per la crema de fotos del rei. Elsud.org

Concentracions antimonàrquiques els propers 28 i 29 d'octubre. Llibertat.cat

 Autobusos solidaris cap a Madrid el proper 29 d'octubre. Llibertat.cat

L'Audiencia Nacional espanyola arxiva les causes del Fossar i Barberà per "atacs a la corona"- Llibertat.cat

El Grup de Periodistes Ramon Barnils, també contra els processos polítics a antimonàrquics - Extret d'Alerta Solidària

Jo també cremo la Corona Espanyola - Campanya solidària amb els i les encausades

Nosaltres també cremem la foto del rei espanyol - Llibertat.cat 

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid