Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
La CUP dóna suport a l'independentista de la llista de Puig

Regidors de la CUP, juntament amb persones vinculades a l'esquerra independentista i al teixit associatiu de Figueres, escenifiquen el seu suport a Roger Sabà

24/05/2012 Drets i Llibertats

S'incrementen els suports cap als vaguistes del 29 de març que consten o han constat a la pàgina web del Departament d'Interior per a delators. Després que el passat 27 d'abril quatre independentistes que apareixien a la pàgina web donessin la cara en roda de premsa, dijous passat un d'ells, Roger Sabà, va formalitzar una demanda contra Interior per vulneració de drets fonamentals. Un centenar d'advocats han ratificat que aquesta eina que insta els ciutadans a delatar vaguistes "vulnera els drets fonamentals a la presumpció d’innocència i a l’honor i ens apropa perillosament a una situació d’Estat antidemocràtic".

Aquest cop són els regidors de la CUP els que han volgut escenificar el seu suport amb Roger Sabà, que a més de militant del sindicat COS també ho hés de la CUP a Figueres. Aquest dimecres el Saló de Plens va acollir una inusual roda de premsa per tal d'explicar la denúncia que va presentar Sabà.

A l'acte hi havia una trentena de persones vinculades a diferents entitats de la capital de l'Alt Empordà, així com també el portaveu de la CUP a l'Ajuntament de Girona, Jordi Navarro, i representants de l'organització antirepressiva Alerta Solidària.

El regidor de la CUP a l'Ajuntament de Figueres, Joan Font, va denunciar "la repressió que estan patint totes les persones i organitzacions que treballem per bastir alternatives de futur i que plantem cara a les retallades socials que estan patint els Països Catalans". Així mateix, va assegurar que "si la intenció del web de delació ciutadana era atemorir-nos i que la gent se n’anés cap a casa no ho han aconseguit". "Seguirem treballant i prova d'això és el suport de les persones que ens acompanyen avui vinculades a l'esquerra independentista i al teixit associatiu de la ciutat".

Llarga trajectòria militant

De la seva banda, Sabà va explicar que des de ben jove ha estat implicat amb el teixit associatiu de Figueres, participant del casal "La Volta", dels diables de Figueres i de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans.

Actualment, Sabà és responsable de relacions polítiques del sindicat COS i el desenvolupament d'aquesta funció li comporta visibilitat pública, ja sigui participant en actes públics o, fins i tot, convocant manifestacions com va ser la del passat 29 de març. Així, tot i ser conegut per la Secció d’Informació dels Mossos d’Esquadra, van publicar la seva foto a la pàgina web que demana la "col·laboració ciutadana" per tal d'identificar les persones que haurien provocat aldarulls a Barcelona la tarda de la vaga general. És per això que Sabà considera que la pàgina web "només està pensada per criminalitzar persones i organitzacions que treballen per sortir de la situació de crisi actual".

Salellas: "Aquest web anorrea drets fonamentals"

A l'acte també hi havia l'advocat Benet Salellas, que va exposar la base jurídica en què es basa la denúncia a la Conselleria d'Interior. Salellas es va mostrar clar: "Aquest nou web anorrea drets fonamentals que són pilars del sistema democràtic: com la presumpció d’innocència, l’honor, la imatge i la intimitat dels afectats en nom de la seguretat".

L'adovcat, un dels signants del manifest d'advocats contra la repressió, va afirmar que "mai abans els cossos policials havien proposat un instrument com aquest sense la tramitació d’un procés judicial, sense una imputació consolidada i sense fets molt més greus, com assassinats, i en canvi ara es pretén utilitzar per uns incidents esdevinguts a Barcelona el 29 de març, l’única víctima dels quals va ser el patrimoni, tot ell cobert per les respectives asseguradores".

Valora
Vídeos
Els independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara
Roger Sabà, de la CUP i la COS, explica la denúncia a Interior pel web de delació ciutadana
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid