Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Web per delators
Els independentistes perseguits per Puig donen la cara

Algunes de les persones que apareixen al web per a delators d'Interior han comparegut públicament juntament amb representants de les organitzacions de l'Esquerra Independentista

27/04/2012 Política
Quatre independentistes que apareixen al web d’Interior contra vaguistes han donat la cara aquest divendres públicament al mig de Plaça Catalunya en un clar gest de desafiament i ridiculització d'una pàgina web que pretén que els ciutadans col·laborin amb els Mossos per identificar un total de 68 persones que suposadament haurien participat en els incidents que van tenir lloc el dia de la vaga general a Barcelona.

Els quatre activistes han comparegut en roda de premsa de la mà d’Alerta Solidària per “reafirmar la lluita de l’Esquerra Independentista contra qualsevol coacció i mesura de criminalització”. A més, han anunciat que encapçalaran la manifestació del 1r de Maig de Barcelona portant la pancarta del bloc independentista convocat entre altres per la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

Els independentistes han comparegut al bell mig de Plaça Catalunya envoltats de regidors i portaveus de la CUP, a més de representants de les organitzacions de l'Esquerra Independentista com CAJEI, Maulets, COS, SEPC, Endavant, MDT i Alerta Solidària. El portaveu nacional d’Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha posat l’accent en la feblesa de les mesures d’Interior, que ha denunciat per "propagandístiques i jurídicament contràries a dret a més d’escassa eficàcia policial i judicial".

Interior despublica quatre fotos del web

Justament després de la roda de premsa del matí, el Departament d'Interior ha despublicat aquest divendres les imatges de quatre persones del total de 68 que hi ha al web per delators. Sota el missatge de "Persona identificada", els Mossos han eliminat de la pàgina web les quatre primeres persones que segons la policia ja han estat identificades i ja no cal que els ciutadans col·laborin per trobar-los. Dos dels joves que ja han estat identificats són precisament dues de les persones que han donat la cara al mig de Plaça Catalunya.

"La ràbia pot més que la por que ens volen fer sentir"

L'organitzación antirepressiva constata com "malgrat l'alarma social artificialment creada arran de les mobilitzacions de la vaga general, i malgrat l'anunci de les extremes mesures repressives que es proposen, la població, a diferència d'altres vegades no respon com desitjaria el Govern". "La brutal càrrega criminalitzadora no afecta a les ganes de seguir prenent el carrer. Perquè la ràbia contra tantes injustícies, pel moment, pot més que la por que ens volen fer sentir", ha manifestat.

Roger Sabà, representant del sindicat COS, ha posat èmfasi en el desafiament simbòlic de la roda de premsa en què els independentistes que hi apareixen han sortit donant la cara. Sabà ha afirmat que "és del tot desproporcionat l’esforç d’Interior per reprimir vaguistes i per atacar els drets fonamentals de manifestació". A més, ha posat de manifest que aquesta actuació "contrasta amb l’inexistent treball per engarjolar els delinqüents de guant blanc així com per assumir les pròpies responsabilitats, de la classe política dirigent, en el desmantellament de l’estat del benestar i el lliurament dels recursos del país, en essència la força de treball de la classe treballadora catalana, als interessos especulatius financers internacionals".

"La repressió és l'únic que els queda a uns governants cada cop més desgastats"

Al parer dels independentistes, davant les mesures antisocials que estan aplicant, l'únic camí és "seguir lluitant amb més força que mai i com s'ha mostrat en les darreres setmanes". En aquest sentit, asseguren que la repressió em forma d'intoxicació mediàtica, de cops de porra i piloteres, d’enduriment de legislacions, peticions fiscals desorbitades, sancions econòmiques, empresonaments i des d’aquesta setmana en forma d’aparador a internet per identificar participants en les mobilitzacions... "no és més que l’única eina que els queda a uns governants cada cop més desgastats i deslegitimats socialment; que mentre ingressen sumes milionàries a la banca retallen els drets més elementals a la població".

Alerta Solidària ha destacat la calúmnia en què incorre el web d'Interior "en tant que dóna per suposat el delicte comès abans de tot judici". A més, considera "especialment greu en el cas de menors que tenen per davant la possibilitat de denunciar Interior per la vulneració del seu dret d’imatge". Aquest dijous, els Mossos d'Esquadra van haver de retirar la imatge d'un menor d'edat de qui havien publicat la imatge. El noi va haver d'anar amb els seus pares a exigir la despublicació de les seves fotos.
Valora
Vídeos
Els independentistes que apareixen a la llista de Puig donen la cara
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid